Diari Més

Un sindicat recorre als jutjats per negar la conciliació a una Guàrdia Civil

Treballa a Tarragona i té a càrrec seu un menor de mesos i la seva mare pateix una greu malaltia

L'AUGC compta amb més de 30.000 afiliats a tota Espanya i 1.097 a Catalunya.

Un sindicat recorre als jutjats per negar la conciliació a una Guàrdia CivilCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Jutjat del Contenciós Administratiu de Tarragona va celebrar un judici contra la resolució de la Guàrdia Civil per no facilitar a una agent, destinada a Tarragona, la conciliació laboral i familiar que permeti atendre familiars a càrrec seu. L’Associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC) va posar els mitjans a la seva disposició perquè «imperi el sentit comú en la institució».

L’agent, representada pels serveis jurídics d’AUGC, va sol·licitar per escrit als seus superiors un horari adequat, dins de la legalitat laboral, per poder atendre als seus familiars, sent una menor de 20 mesos i la progenitora de la demandant, amb 71 anys, que pateix una minusvalidesa d’un 58% per diferents malalties degeneratives. No obstant això, les negatives per part dels seus superiors jeràrquics a la reorganització del seu servei, han ocasionat que l’agent sofreixi tal grau d’estrès i ansietat que li va provocar la baixa psicològica, en pensar que per la falta d’atenció i cura deguts als seus familiars i pels horaris de treball, aquests quedin en desemparament.

Segons l’AUGC, «no és la primera vegada que la Guàrdia Civil és demandada per negar la conciliació efectiva als seus agents en diferents punts d’Espanya», una mostra més «de la falta de drets que pateixen els guàrdies civils en alguna cosa que afecta no solament als treballadors de la Institució, sinó als seus familiars directes». Aquesta situació dóna lloc «a la interposició de múltiples demandes contra l’administració per la falta de mesures de conciliació efectives en la Guàrdia Civil amb la consegüent despesa per a les arques públiques», va dir el sindicat.

Concretament, l’any 2013 la Comandància de Tarragona va ser portada als tribunals per un altre agent al qual se li va negar l’adequació de torns per la cura d’una filla menor, mentre altres agents, sense càrregues familiars i sense haver-ho sol·licitat, gaudien de l’horari que l’agent demandant necessitava. Finalment, «el Tribunal Superior de Justícia de Barcelona va estimar la resolució del jutjat del Contenciós Administratiu de Tarragona i recorreguda per l’advocat de l’estat, condemnant a costes a la Guàrdia Civil», va apuntar l’AUGC, sindicat amb més de 30.000 afiliats en tota Espanya i 1.097 a Catalunya.

tracking