Diari Més

Laboral

Els treballadors municipals, contra la moció antireferèndum del PSC

Han començat a recollir signatures perquè no volen ser un «instrument polític ni partidista»

Alguns dels treballadors municipals que s'han mobilitzat en contra de la moció presentada pel Partit Socialista.

Els treballadors municipals, contra la moció antireferèndum del PSCCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballadors municipals de l’Ajuntament de Tarragona han començat a recollir signatures en contra de la moció antireferèndum presentada el 29 de juny pel Partit Socialista, que té l’objectiu de rebutjar el calendari del procés d’independència i cercar un acord per una reforma constitucional. Un dels cinc acords que vol adoptar la moció, diu el següent: «Protegir el funcionariat d’aquest Ajuntament perquè no hagin de col·laborar, en l’exercici de les funcions públiques, amb cap iniciativa que no tingui cobertura legal». Això ha aixecat polseguera al consistori, i segons expressaven el treballador de Patrimoni, Xavier Tolosana, i la cap de Serveis a la Ciutadania, Arantxa Ros, «no volem ser cap instrument polític, nosaltres som lliures de participar, o no, en qualsevol procés electoral». Sobre les possibles represàlies d’aquest moviment, Ros assegurava que «si hi ha persecució ja l’enfrontarem, però fa temps que hem perdut la por».

La mobilització va començar a gestar-se divendres passat, i des d’aleshores més de 130 treballadors ja han signat el manifest, que du el títol No en el nostre nom. A l’Ajuntament de Tarragona hi ha 1.300 treballadors contractats, però Tolosana ja avisava que «el nostre objectiu no és ni representar-los a tots ni aconseguir la signatura de més de la meitat dels treballadors». Segons expressava, «aquesta reivindicació l’estem realitzant per donar un toc d’atenció al Partit Socialista». En aquest sentit, deia, «el PSC ha volgut utilitzar-nos com escut, i els funcionaris no hem de ser objecte de motius polítics». «Reclamem que s’elimini la moció o que es retiri el quart punt de la mateixa», sentenciava.

D’altra banda, Ros assegurava que «no ens estem posicionant ni a favor ni en contra del referèndum». Segons explicava, «aquest posicionament neutral, que només vetlla per la nostra llibertat individual i col·lectiva, ens ha permès recollir signatures de gent amb tot tipus d’ideologia». La mateixa afegia que, ara per ara, no han rebut pressions «ni favorables ni contràries». Tot i així, reconeixia que molts interins es neguen a signar perquè «no volen quedar retratats». «Cal tenir en compte que ara mateix s’estan jugant el seu lloc de treball, i això els fa por», expressava Ros.

El proper 21 de juliol, els treballadors municipals assistiran al Ple per conèixer com evoluciona la moció i com la reben els diferents grups municipals. «Poden passar moltes coses fins aleshores, és possible que el PSC l’elimini, tot i que no ho crec, però també pot ser que un altre partit polític la presenti», expressava Tolosana. Fins el dia 21, però, seguiran recollint signatures.

tracking