Diari Més

El Festival Internacional de Teatre arrenca amb un 'prostíbul artístic'

La primera obra que veurà el FITT serà ‘Dignità autonome di prostituzione’, de Luciano Melchionna

Instant de la presentació del FITT, celebrada ahir al Metropol amb una mostra de l'obra que es veurà avui a partir de les 21.30 hores.

El Festival Internacional de Teatre arrenca amb un 'prostíbul artístic'CARLES FARGAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La quarta edició del Festival Internacional de Teatre de Tarragona arrenca avui amb una de les obres més destacades a nivell internacional. Dignità autonome di prostituzione, de Luciano Melchionna, convertirà el Metropol en un autèntic prostíbul artístic. Els espectadors seran rebuts pels vint actors i actrius que formen l’espectacle. Després de la benvinguda, hauran d’escollir un prostitut o una prostituta –actor o actriu–, amb el qual negociaran un preu i es dirigiran a una de les setze píndoles de l’amor que hi haurà repartides pel teatre. Camerinos, jardins, soterrani... El teatre inundarà tots i cadascun dels espais que amaga el Metropol, i que aquesta obra descobrirà al públic.

«Aquesta obra sorgeix arran del binomi artista-prostituta, perquè a Itàlia sempre em trobava artistes pel carrer, i vaig decidir crear un prostíbul per protegir-los». Així explicava el director i creador de l’espectacle, Luciano Melchionna, l’origen d’aquesta obra que al seu país d’origen ja han vist més de 400.000 persones. «Volem tornar a donar valor i dignitat a l’art», sentenciava.

Cal recordar, però, que Dignità autonome di prostituzione ja va ser a la primera edició del FITT, tot i que amb un espectacle de petit format. Per aquest motiu, el director del festival, Joan Negrié, celebrava que enguany podrà tornar però «amb tots els galons». «Divendres i dissabte es recordaran per ser unes nits úniques i irrepetibles», expressava Negrié, en referència a les actuacions de la companyia italiana. Negrié es mostrava «molt satisfet» per aquesta quarta edició del festival, que a partir d’ara es convertirà en anual, i que «converteix Tarragona en una ciutat de referència teatral».

Per la seva banda, el responsable de Comunicació i Relacions Externes de Repsol a Tarragona, Josep Bertran, celebrava una nova col·laboració amb el FITT i expressava que «és un diamant brut que cal polir, però que algun dia volarà sol». Repsol ha realitzat, per aquesta quarta edició, una aportació de 35.000 euros.

tracking