Diari Més

Comencen les emblemàtiques festes de la Verge del Carme al Serrallo

S’allargaran fins diumenge, i en destaquen actes com la diada castellera, la revetlla amb l’orquestra Melodia o la tradicional processó marítima

Instant de la processó de la Verge del Carme de l'any 2015.

Comencen les emblemàtiques festes de la Verge del Carme al SerralloCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les emblemàtiques festes de la Verge del Carme, patrona del Serrallo, comencen divendres al barri mariner i s’allargaran fins diumenge. Són una icona de tradició i cultura, i inundaran els carrers del barri d’actes durant els tres dies. Els més destacats, la diada castellera de dissabte a la tarda, la revetlla de mitjanit amb l’orquestra Melodia o la processó marítima de diumenge.

Aquest divendres, a partir de les 17.30 hores, hi haurà la tercera edició del torneig de ràpides, organitzat pel Club Escacs Tarragona. Més tard, a les 18.30 hores, s’inaugurarà l’espai entitats al Serrallo, amb la col·laboració de totes les entitats del barri. A les vuit del vespre, al Teatret del Serrallo, se celebrarà el concert líric de sarsuela i òpera, amb el baríton Miguel Font i la soprano Miracle Sagí.

El dissabte, la jornada començarà ben d’hora, amb la plantada gegantera al Moll Pesquer a partir de les 9.30 hores. Una hora més tard, començarà la cercavila pels carrers del barri, que s’allargarà fins a la una del migdia, quan arribarà el Ball de Gegants a la plaça Bisbe Bonet. En acabar, hi haurà el Toc de Vermut a càrrec de Rumba Canya. Un dels plats forts arribarà a les 18.30 hores, amb la diada castellera a la plaça Sant Magí. Comptarà amb la presència de la colla del barri, els Xiquets del Serrallo, però també amb uns convidats d’alt nivell: els Minyons de Terrassa i els Xiquets de Reus. Quan finalitzi, començarà la II Trobada de Bestiari Infantil, organitzada pels Diables Voramar. A les 21.30 hores se celebrarà el Rosari de Torxes. Després, arribarà el torn de la festa, amb un sopar popular, havaneres i la revetlla de la Verge del Carme, amb l’orquestra Melodia.

Diumenge, la pèrgola del Moll Pesquer acollirà la missa solemne a les dotze del migdia. A la tarda, a partir de les 19 hores, se celebrarà la tradicional processó marítima i pels carrers del barri. Les festes de la Verge del Carme d’aquest 2017 acabaran a les 21.30 hores amb una ballada de sardanes, organitzada pel Casal Tarragoní i amenitzada per la Cobla Cossetània.

tracking