Diari Més

C's exigeix a la regidora Beatriz Pérez que deixi l'escó a l'Ajuntament

La consellera díscola addueix falta de comunicació en el grup i que durant mesos el partit l’ha deixat de banda

Imatge de Rubén Viñuales.

C's exigeix a la regidora Beatriz Pérez que deixi l'escó a l'AjuntamentCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup municipal de Ciutadans viu la primera gran crisi des que té representació al Consistori de Tarragona. L’anunci per sorpresa fet per la regidora de C’s, Beatriz Pérez, de deixar aquesta formació i convertir-se en regidora no adscrita, va sorprendre tothom, fins i tot al portaveu del grup, Rubén Viñuales, segons va manifestar, qui va declarar a Diari Més que «oficialment, no ens ho ha comunicat». Ciutadans demanarà a Pérez que entregui l’acta de regidor, cosa que la interessada ja va anunciar que no farà.

La decisió de la regidora Pérez d’abandonar la formació taronja no ha de repercutir, almenys d’entrada, en l’equilibri de forces entre els partits que integren l’equip de Govern i els de l’oposició, però és clar que alguna cosa ha canviat. La primera conseqüència és que, amb la seva marxa, deixa el grup municipal de Ciutadans amb tres regidors –en tenia quatre– i, aquest fet, implica que ara, per nombre de regidors, Esquerra Republicana s’hagi convertit en el principal partit de l’oposició, amb quatre representants.

El motiu esgrimit per Beatriz Pérez per sortir-ne del grup de Ciutadans té a veure, segons la regidora, al fet que els seus companys l’han deixat de banda, cosa que va negar el portaveu d’aquesta formació, Rubén Viñuales. El cert és que Pérez va presentar davant el Registre General de l’Ajuntament «la meva renúncia com a consellera del Grup Municipal de Ciutadans, per passar a ser consellera no adscrita». En la versió dels fets facilitada per la pròpia regidora, la decisió presa «atén a raons estrictament personals» i, va subratllar, «no ha estat d’un dia per l’altre, sinó que ha estat molt meditada». L’exregidora taronja va manifestar que «des de fa gairebé un any i mig, quan vaig entrar a l’Ajuntament, he treballat per la meva ciutat i, des de la meva nova posició com a consellera no adscrita, continuaré fent–ho».

Beatriz Pérez va ser la número sis de Ciutadans en les eleccions municipals del 2015 i no va sortir escollida. Mesos més tard, la regidora taronja Lorena Roldán va deixar el seu lloc al Consistori en ser elegida diputada al Parlament. La seva butaca al saló de plens el va ocupar Pérez, qui ara, superat l’equador de la legislatura, l’abandona per seure’s en una altra que no serà de color taronja. En declaracions a aquesta redacció, Pérez va deixar clar que «he decidit passar a ser regidora no adscrita perquè s’han pres decisions importants en les quals no m’hi han deixat participar», tot i que no va concretar de quines decisions es tracta. La regidora va denunciar que «ha faltat comunicació al partit», i va apuntar que, com a regidora no adscrita, «votaré les mocions que siguin positives per a la ciutat».

Viñuales demana que marxi

La resposta de Rubén Viñuales a la decisió de Pérez va ser contundent. El portaveu de Ciutadans va afirmar que «va signar un compromís ètic amb Ciutadans i la gent que van votar la candidatura i, per tant, «ha de deixar la seva acta». El partit reclama a Pérez que «retorni l’acta després que hagi comunicat que abandonava el grup municipal de C’s» i li recorda que, «en virtut del pacte antitransfuguisme signat per tots els regidors de la formació, tots els edils de Ciutadans es van comprometre a renunciar a la seva acta en el cas d’abandonar el grup municipal».

Per altra banda, Ciutadans considera que «Beatriz Pérez no ha complert amb el compromís i les exigències que suposa ser regidora d’aquesta formació i, per aquest motiu, se li ha obert un expedient informatiu». En opinió del partit, «el comportament d’aquesta regidora no s’adequa a les exigències d’un partit regenerador i democràtic com Ciutadans».

Viñuales va negar que Pérez no tingués cap tipus de participació en la tasca política del grup. «Ha assistit a comissions molt importants, com la de Cultura, que és especialment rellevant en una ciutat com la nostra que és Patrimoni de la Humanitat». El líder de Ciutadans també va expressar la seva sorpresa pel fet que «l’anunci s’hagi fet a través del departament de Comunicació de l’Ajuntament».

tracking