Diari Més

Entitats

La Part Baixa vol destinar un solar buit a centre cívic temporal a cel obert

L’Associació de Veïns del Port té l’autorització del propietari i demana suport a l’Ajuntament

Solar del carrer Smith on l'associació de veïns vol habilitar una mena de centre cívic.

La Part Baixa vol destinar un solar buit a centre cívic temporal a cel obertCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació de Veïns del Port vol poder disposar d’una mena de centre social a cel obert, aprofitant un solar, buit des de fa anys, que hi ha al carrer Smith. El pròxim dijous, la presidenta de l’entitat, Rosa Puig, es reunirà amb l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, a qui demanarà la participació de l’Ajuntament en la construcció d’una tanca perimetral d’obra que substitueixi l’actual, metàl·lica, i faciliti el permís per adequar l’espai.

Puig va dir que de fa temps «tenim un acord amb el propietari del solar, qui està disposat a cedir-lo a l’associació mentre no es construeixi un bloc d’habitatges». Mentre arriba aquest moment, l’entitat veïnal vol destinar el solar, tot i que sigui amb caràcter provisional, «a espai on organitzar activitats destinades als nens i a la gent gran del barri», va dir.

Puig va explicar que el solar, localitzat davant el número vint-i-cinc del carrer Smith, és idoni per realitzar activitats lúdiques. «El solar està al descobert i l’únic que demanem a l’Ajuntament que el netegi i construeixi una tanca d’obra per protegir-lo i poder fer coses al seu interior».

La presidenta de l’associació va afirmar que «ja hem parlat amb el Port perquè ens faci un terra nou i, en la reunió del dijous, demanaré a l’alcalde que ens ajudi per poder disposar d’aquest local que fa anys demanen per a ús del barri, i sempre que el propietari no dugui a terme cap projecte constructiu». Puig va dir que «necessitem poca cosa per poder organitzar activitats senzilles, ja que tenim les cadires i les taules».

Assemblea de la CUP

Per altra banda, Puig s’ha mostrat sorpresa per la decisió de la CUP de no informar a l’associació de veïns de la convocatòria d’una assemblea oberta que es durà a terme el 18 de juliol, a partir de les 19:30 hores, a la plaça dels Infants. Aquesta iniciativa porta per títol La Tarragona que tenim, el barri que volem, i l’objectiu és conèixer de primera mà aquells aspectes que més preocupen els veïns. Tot i el malestar inicial, la presidenta de l’entitat va dir que «el divendres, un membre de la CUP va venir per donar-nos els detalls». Puig va remarcar que «els vaig enviar un correu, mostrant el meu malestar, ja que pensem que l’associació té un motiu de ser» .«Em fa l’efecte que el que vol la CUP és recollir vots per al referèndum i per aixó ara s’enrecorda del nostre barri», va dir la màxima responsable de l’associació.

tracking