Diari Més

Laboral

Els examinadors de la DGT estudien fer vaga indefinida al setembre

L’Associació d’Autoescoles de Tarragona diu que l’actual situació els deixa amb l’aigua al coll

Oliver, el passat dijous dirigint-se a propietaris i professors d'autoescola a Imperial Tarraco.

Els examinadors de la DGT estudien fer vaga indefinida al setembreOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els examinadors de tràfic, dels que depenen milers de persones que s’estan traient el carnet de conduir, estudien convocar una vaga indefinida a partir del 4 de setembre, davant la falta d’acord amb la Direcció General de Trànsit (DGT) pel que fa a les reivindicacions del sector. El dilluns, dimarts i dimecres del passat mes de juny i els del juliol, els examinadors fan vaga, decisió que perjudica les autoescoles i els alumnes que s’han preparat per examinar-se i que es veuen en l’obligació de retardar la prova.

L’Associació d’Examinadors de Tràfic (Asextra) va decidir el dissabte que mantenen els aturs convocats «pels incompliments i enganys» de la DGT, i prepara una nova convocatòria que, si no canvia l’estat de la qüestió, començarà el 4 de setembre i es farà de manera ininterrompuda. A més, aquesta associació demana a les autoescoles que no culpin al col·lectiu de la situació que travessen les empreses com a resultat de les jornades de vaga. «Ni érem responsables quan les autoescoles tenien grans beneficis, ni ara amb pèrdues; això correspon a la gestió de cada empresari», va dir Asextra.

Els examinadors reclamen una millora de les condicions salarials i la DGT treballa en la creació d’una escala específica, fet que no convenç el col·lectiu. Els examinadors consideren que aquest punt només crea «una especialitat» dins de l’escala administrativa, a la qual ja pertanyen els treballadors, la qual cosa suposa «un engany majúscul», segons Asextra.

Per la seva banda, el president de l’Associació d’Autoescoles de Tarragona, Carles Oliver, va manifestar ahir a aquesta redacció que la vaga d’examinadors «ens està perjudicant moltíssim i serà difícil recuperar el que ja hem perdut fins ara». Oliver, qui el passat dijous va encapçalar una manifestació d’empresaris i professors d’autoescola que va finalitzar a les portes de la delegació de la DGT a la plaça Imperial Tarraco, va afirmar que si els examinadors duent a terme la vaga indefinida a partir del setembre «ens faran encara més mal a nosaltres i als nostres alumnes, que no es podran examinar».

El president de l’entitat va afegir que «els examinadors, que són funcionaris, només busquen un augment de sou i ho tenen complicat perquè el volen unilateralment per a ells». Oliver va assegurar que «ara per ara, aquesta situació no té solució ni li veig la sortia perquè ells –els examinadors– s’han tancat en banda».

tracking