Diari Més

Santa Tecla veurà néixer el Ball dels 7 Pecats Capitals petit

Queden dues places de Virtut per assignar, i l'entitat posa a la disposició dels interessats el correu b7pc@tinet.cat

El Ball dels 7 Pecats Capitals gran en una imatge d'arxiu.

Santa Tecla veurà néixer el Ball dels 7 Pecats Capitals petitEsbart Dansaire de Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb motiu del 15è aniversari de la incorporació del Ball dels 7 Pecats Capitals a les festes de Santa Tecla, aquest 2017 la Festa Major de Tarragona viurà el naixement de la seva versió petita.Un cop aprovat el projecte per part de la Comissió Assessora del Seguici i la regidoria de Festes de l’Ajuntament, tots els artistes s’han posat a treballar per tenir-ho tot a punt el pròxim mes de setembre. La proposta, tal com exigeix el protocol del seguici, és fer una còpia del ball gran.

L’encarregada d’elaborar les màscares característiques del ball és Àngels Cantos. Ella també coordina els fuets que porten els pecats, que confeccionen José Ramón Álvarez i els responsables de Calçats Ollé, mentre que Nando Taló s’encarrega dels pals i Manel Enfedaque, de les pells que porten a sobre de la roba.

La part de la roba l'està preparant un grup de dones de l’Esbart Dansaire. Una part ja està a Brodats Romeu per tal d’incorporar-hi els dibuixos corresponents. De les vares se n’encarrega el joier Jordi Borràs, que és el dissenyador de les originals que porta el ball gran.

El ball petit estarà integrat per nens i nenes d’entre 6 i 12 anys, tot i que se seleccionen segons la mida, tenint en compte el vestuari que han de portar. A hores d’ara queden dues places de Virtut per assignar. Si algú hi està interessat, cal que s’adreci al més aviat possible al correu del ball b7pc@tinet.cat o al local de l’Esbart Dansaire de Tarragona, a la plaça Prim.

Campanya Verkami

Repsol, la Diputació de Tarragona, l’Ajuntament i altres empreses i establiments comercials apadrinen algun dels catorze personatges. Per altra banda, però, l'entitat ha posat en marxa una campanya de micromecenatge Verkami per tal d'aconseguir 3.000 euros que resten per completar el pressupost. El termini per contribuir en aquesta campanya serà anunciat d'aquí poc per la entitat.

Per altra banda, amb motiu dels 15 anys de la recuperació del ball, també es preparen altres activitats. En primer lloc, el passat dia 1 de juliol es va pintar un piló al carrer del Comte, dins la festa Pilons Parade. També s'ha preparat un taller de màscares pel 14 de setembre amb la intenció que tothom, grans i petits, pugui pintar-ne una fent servir els models del ball o, simplement, la seva imaginació. Finalment, el ball serà el protagonista de la postal de les festes, que es repartirà en el moment de la crida el primer dia de Santa Tecla.

tracking