Diari Més

Barris

L'obertura de la biblioteca agafa per sorpresa al Mercat de Torreforta

Els paradistes s’han assabentat de la notícia gràcies als clients, i hi ha diversitat d’opinions pel que fa a l’arribada de l’equipament

La biblioteca de Torreforta s'ubicarà a la part en desús del Mercat del barri, situada a l'esquerra.

L'obertura de la biblioteca agafa per sorpresa al Mercat de TorrefortaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Josep Maria Prats, anunciava dimarts el Pla de Biblioteques que es durà a terme a la ciutat entre el 2018 i el 2022. La primera actuació d’aquest projecte, té prevista la reforma de la part en desús del Mercat de Torreforta. Aquesta notícia, però, va agafar per sorpresa els paradistes del mercat i la presidenta de l’associació de paradistes. De fet, aquesta darrera assegurava que s’havia enterat del Pla a través d’un client que li havia comentat. La desinformació sobre l’arribada de la biblioteca ha indignat els veïns del futur equipament cultural, que no entenen perquè ni Espimsa ni l’Ajuntament els ha dit res.

«Un client ha vingut i m’ha preguntat per la futura biblioteca. Jo no en tenia ni idea, perquè tot i haver escoltat alguna vegada que la volien moure, no ens havíem assabentat que vindrà a la part en desús del Mercat. Ha estat ell qui m’ho ha explicat». Eren les paraules de la presidenta de l’Associació de Paradistes del Mercat de Torreforta, Marisol Bonet. Tot i mostrar-se una mica enfadada per la desinformació, expressava que «ja ens hem acostumat, perquè mai ens expliquen les coses quan toca». L’arribada de la biblioteca és una notícia que la presidenta ha rebut amb indiferència. «Em sembla bé que facin ús d’un espai on no hi havia res, però sempre s’havia parlat de dinamitzar el mercat, i una biblioteca no el dinamitzarà», expressava.

La postura de la presidenta, però, no és compartida per tots els paradistes. L’Encarna, de la carnisseria Iturbide, expressava que la biblioteca és «totalment necessària». Tot i criticar que ningú els hagi avisat de la seva arribada, manifestava que «el centre cívic s’ha quedat petit per tota la gent que fa ús de la biblioteca a Torreforta, i aquesta s’havia quedat petita». Tot seguit, realitzava una forta crítica sobre els equipaments culturals als barris de Ponent: «Com més dificultats tinguem per accedir a la lectura, més contents estaran els que manen», opinió compartida per la Loli, propietària de La Quimeta. Per últim, sobre la dinamització del mercat, deia que «tot el que doni vida al voltant del mercat acabarà repercutint en el negoci», i afegia que «no tot ha de ser rendible perquè a la llarga t’aporti benefici».

La biblioteca de Campclar

L’oposició ha manifestat el seu desencant per la decisió que va prendre fa deu anys el consistori, quan va dir «no» a una subvenció per construir una nova biblioteca a Campclar. Des del PDeCAT, Albert Abelló expressava que «això ens mostra, per enèsima vegada, la desídia absoluta de l’equip de govern liderat pel PSC. Tenim un equip de govern incapaç de fe res, incapaç fins i tot de dur a terme projectes que compten amb un import econòmic». «Com pot ser que no hagin estat capaços de presentar la documentació adequada ni d’adjudicar la redacció del projecte sobre una actuació que es va iniciar ara fa deu anys? Es tracta d’una ineficàcia flagrant», sentenciava.

Per la seva banda, des d’Esquerra, Pau Ricomà assegurava que «és escandalós que el PSC hagi deixat perdre subvencions per valor de 337.000 euros per construir una biblioteca». El mateix afegia que «amb el dèficit de biblioteques que tenim, és inadmissible que per desídia i desinterès de qui ens governa es deixi perdre una subvenció quantiosa».

tracking