Diari Més

Hernando avisa que «ningú destruirà Espanya» i qualifica de tòxics els dirigents catalans

Garcia Albiol creu que els membres del Govern «s'ho pensaran dos cops» si han de finançar el procés amb diners «de la seva butxaca»

Pla obert de la reunió del PP a Tarragona sobre el corredor mediterrani, amb Rafael Hernando i Xavier Garcia Albiol, al centre.

procés, sentència, Tarragona, Xavier Garcia Albiol, TC, article 155, independència, PP, popular, Rafael Hernando, Congrés DiputatsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portaveu del PP al Congrés dels Diputats, Rafael Hernando, ha advertit que «ningú destruirà Espanya». En una visita aquest dijous a la seu del partit a Tarragona, Hernando ha defensat la unitat d'Espanya i que el procés independentista està «condemnat al més absolut dels fracassos». Hernando ha passat de puntetes sobre el posicionament del PP sobre l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, que comportaria la suspensió de l'autonomia, i s'ha limitat a respondre que «el PP és partidari de l'aplicació de la llei i els que creuen que tenen dret de cuixa, doncs que sàpiguen que no n'hi ha». S'ha mostrat partidari del diàleg, però que no va enlloc amb polítics «tòxics». Per la seva banda, el president del PPC, Xavier Garcia Albiol, s'ha tornat a referir a la sentència del TC, convençut que els membres del Govern «s'ho pensaran dos cops» si han de finançar el procés amb diners «de la seva butxaca».

«El risc econòmic per a les arques públiques queda controlat i ara veurem qui és el guapo, quin polític independent és el valent que firma la compra d'unes urnes quan s'ho hagin de pagar de la seva butxaca», ha reblat el líder del PP a Catalunya. «Són independentistes de boca, són independentistes per aconseguir més diners per a ells, però si es posa en risc el seu patrimoni personal, s'ho pensaran dos cops», ha reiterat Garcia Albiol. A partir d'aquí, el president del PPC ja visualitza «la finalització del procés rupturista, de forma més o menys immediata».

Garcia Albiol ha carregat contra Junqueras, a qui acusa de maquinar un desgast dels membres del PDeCAT -perquè quedin «cremats»i «inhabilitats», ha dit-, a fi de sortir-ne com «l'únic candidat que sobreviu del procés». Segons el president popular, aquesta «jugada»ja s'està fent evident entre les mateixes files convergents, i que aviat es veurà una «batalla»entre les dues formacions. El líder del PPC també ha carregat contra Junts pel Sí i sobretot la CUP, en la presentació de la llei del referèndum, una trobada que li recorden als règims totalitaris.

Equiparant la situació que viu Veneçuela amb el «teatre»de les assemblees constituents, Hernando ha insistit que els dirigents catalans «intenten utilitzar la desesperació i frustració per oferir quimeres». En aquest sentit, els ha acusat de valdre's d«espanta-ocells per distreure i fracturar la societat catalana». «Que se n'adonin que la llei no es pot vulnerar de forma gratuïta», ha afegit. Hernando ha desplegat un argumentari sobre el creixement que ha experimentat l'estat espanyol, gràcies a reformes aprovades en els darrers anys.

Així, ha citat, per exemple, la creació de 2,3 milions d'ocupacions en els últims quatre anys a l'Estat, i a Tarragona, de cada deu llocs de treball destruïts durant la crisi econòmica, set ja s'han recuperat . «Espanya és un gran país, i Catalunya és una part essencial d'Espanya, i són part intrínseca l'única de l'altra, i Espanya pot ser qualsevol cosa, però sense Catalunya no serà Espanya, i per això nosaltres ens mantindrem ferms en la defensa de la legalitat i de la Constitució i de la nostra història en comú», ha conclòs el portaveu del PP al Congrés.

Hernando i Garcia Albiol s'han reunit amb un grup de treball per parlar del Corredor Mediterrani, pressupostat en 17.100 milions d'euros. «És una infraestructura d'una rellevància extraordinària, i el país on està més avançat és a Espanya, en concret, la primera fase que arriba a Almeria». Hernando també ha valorat positivament la convocatòria dels Jocs Mediterranis a la ciutat de Tarragona, l'any 2018, tant per l'esdeveniment esportiu en sí, com també per les infraestructures que quedaran al territori i la projecció de la ciutat.

La proposta «desbaratada»d'expropiar la Catedral de Barcelona

El president del PPC, Xavier Garcia Albiol, ha titllat de «disbarat», «ofensa»i «acte de provocació»la proposta de la CUP d'expropiar la Catedral de Barcelona, i que li mereix la mateixa credibilitat que la mateixa voluntat de tirar endavant la República Catalana. Més enllà, però, d'aquesta «broma», el líder popular s'ha mostrat preocupat que qui fa aquest tipus de propostes «són els que condicionen i marquen l'agenda política al Govern de Catalunya». «És un clar exemple de la decadència que estan vivint les institucions catalanes», ha declarat.

tracking