Diari Més

Vist per a sentència el judici de Samsa contra la firma francesa Citroën

La concessionària reclama a la multinacional una indemnització de prop de mig milió d’euros

Uns dels concessionaris que Samsa tenia distribuïts pel territori de Tarragona.

Vist per a sentència el judici de Samsa contra la firma francesa CitroënTortosa Turisme

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El judici interposat per la concessionària de vehicles Samsa contra el fabricant Citroën i la seva financera ha quedat vist per a sentència. El motiu de la causa arrenca el maig del 2015 quan la multinacional automobilística francesa va decidir, de manera unilateral, retirar la concessió que mantenia des de feia 61 anys Servicio Auto Moto SA (Samsa) de manera ininterrompuda. Per altra banda, també s’ha d’esclarir la situació dels 59 treballadors que, per la decisió de Citroën i la situació en què va quedar la concessionària, van haver de deixar els seus llocs de treball, afectats per un ERE.

Samsa va interposar una demanda «perquè quan Citroën cancel·la la concessió ho fa amb mala fe», va manifestar dimarts l’advocat que representa l’empresa, Lluís Badia. La concessionària reclama una indemnització econòmica de prop de 500.000 euros. Badia va argumentar que la firma automobilística va obligar a Samsa a tancar els seus concessionaris, i ho va fer d’una manera sobtada. El procés, però, va durar molts mesos, un temps en què Samsa va fer importants inversions, ja que desconeixia la decisió que, sembla ser, Citroën havia pres molts mesos abans de comunicar la seva mesura a la concessionària.

Precisament, el passat dilluns, primer dels dos dies del judici, el conseller delegat de Citroën Espanya i Portugal, Chistophe Mandon, va haver de fer acte de presència al Jutjat Mercantil número 1 de Tarragona per declarar en qualitat de testimoni i per conéixer la versió dels fets exposats per la firma automobilística francesa.

L’advocat de Samsa va explicar també que ara falta per dilucidar tres incidents concursals que hi figuren en la demanda contra Citroën i la financera de la firma automobilística, per entendre que van fer coses quan ja s’estava en concurs de creditors».

Per la seva banda, Juan Ruiz, treballador de Samsa que representa els seus companys, va manifestar a aquesta redacció que «l’administrador concursal ha defensat molt bé la nostra causa i ha exposat el problema que ens ha generat l’empresa i Citroën per tot el que ha succeït». Ruiz va informar que «ja hem cobrat part de la indemnització del Fons de Garanties Salarials, però encara se’ns deu part del salari, ja que no vam cobrar gairebé els vuit darrers mesos que vam treballar». «Hem cobrat una part de Fogasa i una proporció del que correspon a l’acomiadament», va afirmar Ruiz.

tracking