Diari Més

Laboral

Uns 130 vehicles d'autoescola protesten a Tarragona per la manca d'examinadors

Segons el president de la Federació d'Autoescoles de Catalunya, Raül Viladrich, la reforma dels exàmens pràctics va empitjorar la situació

Protesta de les autoescoles de Tarragona per la manca d'examinadors

Protesta de les autoescoles de Tarragona per la manca d'examinadorsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Al voltant de 130 vehicles d'autoescoles tarragonines s'han unit en una protesta, aquest dimecres, a Tarragona, per la falta d'examinadors i personal administratiu, en el marc de la vaga intermitent que mantenen els examinadors des del juny. La manifestació ha estat conjunta a les quatre capitals de demarcació de Catalunya, que han dut les queixes davant les respectives seus de la Dirección General de Tráfico (DGT), en el cas de Tarragona, ubicada a la plaça Imperial Tarraco, a través de la lectura d'un manifest.

La concentració ha estat convocada per la Federació d'Autoescoles de Catalunya, que representa al 90% de les autoescoles que operen a la comunitat.

A Barcelona, on la protesta ha comptat amb el suport del 100% de les autoescoles, segons la federació, la concentració ha reunit uns 1.500 vehicles d'autoescoles, mentre que a Girona s'han manifestat professors amb 200 vehicles, i a Lleida 120, a més dels 130 de Tarragona.

El president de la Federació d'Autoescoles de Catalunya, Raül Viladrich, ha informat que les autoescoles s'han manifestat per la falta de contractació d'examinadors per part de la DGT i el dèficit de personal administratiu a les seves prefectures, que dificulta l'activitat de les autoescoles. Viladrich ha explicat que, des de l'inici de la crisi, la DGT ha «amortitzat» les places d'examinadors amb les quals comptava i no ha refet les vacants d'aquells que se n'anaven jubilant.

També, segons la seva opinió, un altre fet que ha agreujat aquesta situació ha estat la reforma dels exàmens pràctics que va dur a terme la DGT el 2013, seguint una directriu europea que va suposar passar d'avaluar 16 alumnes per dia d'examen, a 13.

En conjunt, per a Viladrich, tant per la falta d'examinadors i personal com per aquesta reforma, s'ha arribat a una situació en la qual es necessiten 300 examinadors per poder satisfer la demanda que tenen les autoescoles. Tot i això, el president ha recalcat que la DGT només ha contractat 21 nous examinadors aquest any, i que l'organisme té calculat que en falten 176 en total. A més, Viladrich ha assenyalat que aquest any està previst que es jubilin 70 examinadors, fet que també agreujarà la situació.

Finalment, Viladrich ha afegit que Catalunya és la comunitat autònoma en la qual s'està notant més la falta de personal administratiu i examinadors, i la vaga d'examinadors.

tracking