Diari Més

Judicial

Porten al Consell Fiscal la «desconsideració» d'un jutge de Tarragona al fiscal

El magistrat va demanar al fiscal que llegís el seu escrit en qualificació fiscal a causa de l'absència a la sala del lletrat

Imatge d'arxiu de l'entrada a l'Audiència de Tarragona.

Porten al Consell Fiscal la «desconsideració» d'un jutge de Tarragona al fiscalACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell Fiscal ha portat al Promotor de l'acció disciplinària del Consell General del Poder Judicial un cas, al seu entendre, «de desconsideració» d'un magistrat deTarragonaal Ministeri Fiscal. Els fiscals volen dirimir si el president del tribunal d'una sala de l'Audiència Provincial deTarragonaes va excedir en les seves atribucions i va incórrer en una falta de desconsideració a un membre del Ministeri Fiscal.

Els fets són, concretament, la demanda del magistrat al fiscal de llegir el seu escrit en qualificació fiscal davant l'absència a la sala del lletrat de l'administració de justícia, davant la qual el fiscal es va oposar«amb correcció». Després de suspendre la vista i consultes, el judici va seguir, però en acabar, el president va donar explicacions de l'incident a la sala de govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

El Consell Fiscal dóna suport als arguments de la Fiscalia deTarragona, conforme no correspon al fiscal donar lectura de l'escrit de qualificació a l'inici de les sessions del judici oral. També estima que la funció de la direcció que competeix al president de la sala no permet donar ordres d'aquesta naturalesa a un membre del ministeri fiscal, que no va ser desatent amb el tribunal.

Fonts judicials han precisat que l'incident es va produir en un judici sobre un presumpte delicte de detenció il·legal a un membre de la comunitat gitana.

tracking