Diari Més

Empresaris i esportistes, indignats amb el tall de l'escullera per l'arribada de creuers

El sector de l’esport rodat és el més afectat quan Tarragona rep uns creueristes que, per altra banda, no omplen les terrasses del Port Esportiu

Imatge de l'arribada del creuer Aurora, que va atracar a Tarragona el 16 de juny.

Empresaris i esportistes, indignats amb el tall de l'escullera per l'arribada de creuersCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’arribada de creuers al Port de Tarragona no ha estat una bona notícia per tothom. Els empresaris del sector de l’esport rodat –ciclisme i patinatge– i els amants del mateix estan indignats pel tancament de l’escullera els dies que arriben creuers a la ciutat. El quilòmetre zero, epicentre de ciclistes i patinadors, es converteix, quan l’Estació de Creuers té visitants, en una carretera per la qual només hi circulen autobusos i taxis. Aquesta mesura es va prendre per motius de seguretat, segons informava el Port. Tot i això, sí que està permesa l’entrada de gent a peu o corrents.

Una de les afectades és la Lídia Muntaner, propietària de la botiga Rollerzone Tarragona. Tot just ahir complia un any al Port Esportiu, on va arribar per «intentar fomentar els hàbits saludables amb classes gratuïtes i lloguers de bicicletes i patins molt barats». Quan se’n va assabentar que Tarragona rebria 40.000 creueristes aquest any, va pensar que era una gran notícia. «Al meu cap em vaig imaginar un Port Esportiu amb molta gent, dinàmic, i amb els bars i les terrasses plenes», confessava. La realitat, però, ha estat totalment diferent. «Des que van començar a arribar els creuers, la zona està completament buida. Els creueristes marxen directament al centre de la ciutat, i els esportistes ja no s’hi acosten perquè ni poden aparcar ni poden fer esport», explicava. Aquesta passada setmana, per exemple, el quilòmetre zero va estar tallat entre el dijous i el diumenge. «Són els quatre dies més forts, i per nosaltres és un autèntic desastre», denunciava Muntané.

Des del Grup per una Mobilitat Social i Ambientalment Justa a Tarragona també se sumaven a les crítiques d’aquesta mesura. El seu portaveu, Carlos Alcalde, expressava que «és una mostra més del funcionament d’aquesta ciutat, que prioritza una activitat econòmica privada per sobre de l’únic tram de carril bici que hi ha a Tarragona». El Club Ciclista Campclar, en canvi, es resignava. El seu president, Diego Boss, expressava que «no hi podem fer gaire cosa, si ho tanquen, ens haurem de quedar amb les ganes», però reconeixia que «és una mesura que afecta força gent». De fet, són molts els particulars que s’acosten a aquesta zona a practicar esport, però també hi ha alguns clubs (entre ells el Nàstic) que entrenen el patinatge a l’escullera.

D’altra banda, els hostelers del Port Esportiu tampoc s’han beneficiat de l’arribada dels creueristes. El propietari del restaurant Mesón del Mar, per exemple, assegurava que no havia tingut cap client procedent del creuer. Tot i això, reconeixia que «mai vaig arribar a fer-me il·lusions». L’Alex i el Carlos, del bar La Brisa, van notar un augment d’activitat durant les dues primeres setmanes, perquè els creueristes agafaven l’autobús al davant del seu local. Ara, però, l’esperen a les Escales Reials, i la zona s’ha quedat buida.

El tram marcat és l'únic obert al públic quan ve un creuer.

Empresaris i esportistes, indignats amb el tall de l'escullera per l'arribada de creuersDiari Més

tracking