Diari Més

Tres robatoris en deu dies alarmen els veïns d'un bloc de President Macià

Els lladres van aprofitar que unes de les persones robades havien anat a Barcelona a veure una obra de teatre.

Els lladres van aprofitar que unes de les persones robades havien anat a Barcelona a veure una obra de teatre.

Tres robatoris en deu dies alarmen els veïns d'un bloc de President MaciàCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns d’una comunitat d’habitatges de l’avinguda President Macià estan amoïnats pel seguit de robatoris que s’han produït en un curt termini de temps. Els pisos afectats corresponen a les escales A i B del número 10, un bloc situat molt a prop de la plaça de les Corts Catalanes.

El darrer robatori va ser practicat el passat divendres, a les 6 de la tarda, en un pis de la sisena planta de l’escala B, quan els propietaris es trobaven fora del domicili, ja que s’havien desplaçat a Barcelona per assistir a la representació d’una obra de teatre. «És alarmant el que està succeint des de fa uns dies», va dir la veïna, que respon a les inicials B.M.

En els darrers deu dies s’han perpetrat tres robatoris en el mateix bloc d’habitatges. «Els altres dos es van produir a les 12 del migdia», va dir B.M., per subratllar que, «almenys en el robatori ocorregut a la meva escala, va venir la científica dels Mossos d’Esquadra». Curiosament, aquests robatoris van ser en dos pisos de la segona planta de l’escala A.

Segons va relatar B.M. a aquesta redacció, el botí que van aconseguir els lladres va consistir, bàsicament, en joies, unes ulleres de marca i una quantitat de diners de la que no ha transcendit el seu import. Els lladres van optar per endur-se peces de petit format, fàcils d’amagar, per tal de passar desapercebuts, va afegir. B.M. sospita que «em vaig creuar amb els lladres a l’escala, però no estic del tot segura».

Sense rastre a les portes

Una altra característica dels robatoris va ser la neteja del cop. «A la porta no es veia cap rastre de l’acció, cap rascada, i fins i tot els veïns robats només va veure que estava tancada però, això sí, no amb clau, com tenen per costum». B.M. no vol parlar d’una «onada de robatoris al barri», però es va mostrar sorpresa per la coincidència en el temps dels tres robatoris i la similitud de les característiques d’aquestes accions delictives. El treball fet pels delinqüents «ha estat molt net». «Em sembla una xifra exagerada la de tres robatoris en deu dies i penso que els veïns hem d’estar atents», va afegir.

Aquesta veïna del número 10 de l’avinguda President Macià va subratllar que les portes dels tres pisos que van ser visitats pels lladres «són blindades i, almenys la que jo vaig veure, estava intacta: ningú hagués dit que l’havien forçat».

L’accés a l’interior del bloc de Francesc Macià només es pot fer per l’entrada principal o per un espai de la zona comunitària «on hi ha una porta que també està tancada amb clau». El més probable és que algun veí deixés accedir-hi els lladres demanera involuntària, si aquests van utilitzar una estratègia tan senzilla com dir per l’interfon que eren repartidors de correu comercial.

tracking