Diari Més

Les rates tornen a la plaça dels Infants dies després de la fumigació

Un veí va fer una fotografia d’un dels animals pujant a una de les palmeres, on s’havien detectat fa un mes i on teòricament ja no hi haurien de ser

Una de les palmeres que pateix la plaga.

Les rates tornen a la plaça dels Infants dies després de la fumigacióCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les rates que vivien a les palmeres de la plaça dels Infants han tornat a aparèixer. O potser mai no van arribar a marxar. El cas és que l’Ajuntament de Tarragona va fumigar les palmeres per intentar fer fora els animals. Les actuacions van tenir lloc el passat dijous, però la matinada de divendres a dissabte, un veí va captar una fotografia on es podia apreciar, amb claredat, com una rata tornava a pujar al tronc de la palmera. «I això és el que et trobes a la plaça dels Infants, lloc on hi ha un parc infantil, temps després d’haver sortit la notícia al diari», expressava Christian Rodríguez, autor de la fotografia. La publicació l’acompanyava del hashtag #PartBaixaAbandonada, lema que ja s’ha fet habitual en les queixes dels veïns de la zona a les xarxes socials.

Tal com recollia aquest rotatiu el passat 13 de juny, els veïns havien detectat la presència dels rosegadors a finals de maig. La seva presència resultava incòmoda pels veïns i els usuaris de la plaça, espai on s’acosten a jugar desenes de nens a la tarda. Les queixes van arribar fins al grup municipal de la CUP, que va reclamar al consistori incrementar les actuacions per eradicar les plagues de rosegadors i escarabats durant els mesos d’estiu.

«La temporada d’estiu, amb l’augment de temperatures i la manca de pluges són factors que propicien la proliferació de plagues urbanes, tot i algunes intervencions públiques per controlar-les. Tanmateix, des del grup municipal de la CUP de Tarragona s’insta l’ajuntament a incrementar les accions per combatre l’avanç d’escarabats i rosegadors perquè representen un problema de salut i neteja pública, que pot semblar menor, però que en cap cas ho és», asseguraven els anticapitalistes. Segons la portaveu cupaire, Laia Estrada, Segons la portaveu cupaire, «cada vegada que la CUP ha celebrat una assemblea oberta s’ha repetit una constant, que són les queixes del veïnat sobre la proliferació d’insectes i rosegadors, independentment de la zona on se celebri, ja sigui a Ponent, a la Part Baixa o al centre, de forma que és un afer de tota la ciutat».

tracking