Diari Més

Concurs Internacional de Focs de Tarragona

L'apoteòsica proposta de la valenciana Turis posa el llistó alt al Concurs de Focs

La murciana Hermanos Ferrández, guanyadora del concurs internacional de Blanes del 2011, debuta la nit d’avui al Ciutat de Tarragona

Un dels castells de focs del concurs d'una edició passada.

Un dels castells de focs del concurs d'una edició passada.Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Carles Gosálbez

La nit tarragonina es va il·luminar ahir amb el primer dels participants a la vint-i-setena edició del Concurs Internacional de Focs Artificials que, tot i la pluja de mitja tarda, va aconseguir omplir de gent diferents punts de la ciutat per observar l’espectacle, protagonitzat per la valenciana Pirotècnia Turis.

El llistó ha quedat ben alt, i és que els valencians van saber enganxar el públic a través de dos aspectes fonamentals: la intensitat dels colors i la seva varietat i, sobretot, gràcies a l’apoteòsic final a diferents alçades, combinant aeris i aquàtics. De fet, la pirotècnia va aprofitar a la perfecció el mar, ubicat just al costat de la zona des de la qual es tiren els focs, tot realitzant diferents tandes d’aquàtics, fenomen que als espectadors els acostuma a agradar molt. Així mateix, els valencians van comptar amb el vent a favor, que els va permetre que l’espectacle es veiés, en tot moment, nítidament.

Avui, Hermanos Ferrández

Avui, el Concurs de Focs continuarà amb la veterana pirotècnia Hermanos Ferrández, de la localitat murciana de Beniel, que debutarà a les 22:30 hores, i ho farà amb el consum de 796 quilos de massa pirotècnia. Tot i que aquesta firma és poc coneguda dels aficionats tarragonins, cal remarcar que ja coneix el triomf en un concurs català, com és el de Blanes. Hermanos Ferrández es va alçar amb el triomf en el concurs del 2016. On si coneixen, i molt, els seus castells i altres tipus d’arts pirotècniques és a Alacant. Els anys 2013 i 2014 va guanyar el primer premi de les mascletàs de les Fogueres de Sant Joan, mentre que el 2013 va repetir victòria, en aquesta ocasió en la traca lluminosa, també a les Fogueres de Sant Joan alacantines. Per altra banda, el 2013 va assolir el segon lloc al concurs internacional de Valladolid.

Aquesta històrica pirotècnia murciana va ser fundada el 1892 i, actualment, és una de les empreses més emergents dels darrers temps. El primer nom de l’empresa va ser Fuegos Artificiales Hermanos Ferrández. Des del 1892, ja són quatre les generacions de la família que es dediqui a l’art de construir focs d’artifici. Quan va morir l’avi dels actuals propietaris i fundador de l’empresa, es va fer càrrec Antonio Ferrández, el pare, que va conduir els destins de la firma de Beniel fins a l’any 2002, amb el nom de Pirotecnia Ferrández Felices. Arribada la jubilació, va traspassar el testimoni als quatre fills, Antonio, Leopoldo, Encarnación i Josefina, els quals van rebatejar l’empresa amb el nom actual de Fuegos Artificiales Hermanos Ferrández.

Els quatre germans manifesten que «la nostra inquietud és la fabricació artesanal de productes pirotècnics, que juntament amb la nostra gran trajectòria i experiència al llarg dels anys ha tingut com a objectiu consolidar-se entre les grans empreses pirotècniques d’Espanya». Aquesta generació treballa «per innovar en tots els camps de la pirotècnia, tals com a castells de focs artificials, mascletàs i la personalització de qualsevol esdeveniment, donant un tracte personal i proper». «L’enfocament al futur passa per tenir la major tecnologia i la més alta seguretat en tots els camps. Amb un sistema de tret piro-digital propi i innovador que desenvolupa tot tipus d’efectes», afegeixen.

tracking