Diari Més

Medi natural

Jornada de formació per la detecció i protecció dels nius de les tortugues marines a Tarragona

Es farà aquest dijous a la platja de l'Arrabassada i està oberta a qualsevol persona interessada

Primer pla d'una de les tortugues endinsant-se al mar, el 31 d'agost del 2016

platja, xip, caretta, Tarragona, tortuga babaua, animal, Llarga, alliberament, marina, exemplar, faunaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tècnics de la Xarxa de Rescat de Fauna Marina, la Fundació CRAM i l’Ajuntament de Tarragona realitzaran aquest dijous una sessió formativa sobre detecció i protecció de la nidificació de tortugues marines.

La sessió té com a objectiu difondre i sensibilitzar la ciutadania sobre reproducció d’aquesta espècie. Al matí es realitzarà la sessió teòrica on tècnics de les diferents institucions parlaran sobre la detecció i protecció dels nius; l’experiència d’incubació artificial dels ous i el seu maneig; els casos d’encallament i nidació de Catalunya i el funcionament de la Xarxa Municipal de Rescat a Tarragona. A la tarda, a les 16h, es realitzarà una sessió pràctica a la platja de l’Arrabassada.

La jornada s’emmarca en el projecteLife Intemaresque compta amb fons de la UE i que té com a principals objectius millorar la gestió de les àrees marines integrades en la Xarxa Natura 2000, assegurar el manteniment i la conservació dels seus hàbitats i espècies i millorar la vigilància i seguiment.

La jornada és oberta i gratuïta a la ciutadania i es pot consultar el programaaquí.

La tortuga babaua és una espècie considerada en perill d'extinció per la UICN i catalogada com a vulnerable segons el Reial Decret 139/2011 (Catàleg espanyol d'espècies amenaçades), i amb conseqüència està protegida. Els voluntaris fan passejos nocturns o a primera hora del matí per les platges del municipi per tal de detectar la pròpia tortuga babaua i/o el rastre que hagi pogut deixar.

tracking