Diari Més

Municipal

El Teatre Metropol se sotmet avui dijous a un tractament contra els tèrmits

Un equip de tres persones treballaran per detectar la presència dels insectes en tota l’estructura de fusta de l’edifici per tal d’eliminar-les d’arrel

D'esquerra a dreta, Josep Llinàs, Josep Maria Prats, Josep Maria Jujol, Àngels Solé i Jordi Agràs.

El Teatre Metropol se sotmet avui dijous a un tractament contra els tèrmitsMauri Fernández | Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els tèrmits que es van detectar a principis d’any al Teatre Metropol desapareixeran avui dijous amb un tractament específic. L’execució anirà a càrrec de Sahicasa i té un cost de 3.500 euros més IVA. En l’actuació, que està previst que finalitzi avui mateix, un equip de tres persones treballaran per detectar la presència dels insectes en tota l’estructura de fusta de l’edifici per tal d’eliminar-les d’arrel.

Aquesta és la primera actuació d’urgència després de la presentació pública de la voluntat de restaurar tot l’edifici, tal i com va anunciar el conseller de Cultura, Josep Maria Prats. En la presentació el van acompanyar la directora del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya, Àngels Solé; Josep Maria Jujol, fill de l’arquitecte responsable del Metropol; i l’arquitecte responsable de la seva restauració, Josep Llinàs.

La principal acció és l’arranjament del teatre, tot i que el projecte també inclou els treballs de millora dels dos pisos superiors. En aquest espai s’hi vol ubicar el Centre d’Interpretació de l’obra de Josep Maria Jujol, l’arquitecte tarragoní encarregat de dissenyar l’edifici. Al centre també es difondrà l’obra modernista al Camp de Tarragona i a la ciutat, on destaquen l’edifici del Mercat Central o l’altar de la capella de l’església de Jesús i Maria, obra d’Antoni Gaudí.

tracking