Diari Més

Indústria

Dow celebra cinquanta anys de presència a Tarragona pensant en reptes de futur

El ministre d’Economia, Luis de Guindos, diu que l’empresa química protagonista de l’acte «forma part de la història de la indústria a Espanya»

Representants de les administracions polítiques i de l'empresa Dow, durant l'acte de celebració del cinquantè aniversari.

Dow celebra cinquanta anys de presència a Tarragona pensant en reptes de futurOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dow Tarragona va celebrar l’acte central del cinquanta aniversari de la seva arribada al territori, en un acte multitudinari que va tenir lloc al Palau de Congressos ahir a la tarda. El ministre d’Economia, Indústria i Competitivitat, Luis de Guindos; la consellera de la Presidència de la Generalitat, Neus Munté, i el vicepresident de l’empresa, Heinz Haller, van presidir un acte que va comptar amb la presència de més d’un miler de persones. Algunes referències a la societat que Dow es va trobar a Tarragona el 1967, però, sobretot, al futur d’una empresa que «lluita contra el canvi climàtic i aposta per l’economia circular», com va dir Antón Valero, director general de Dow Ibèrica, van formar part del fil conductor.

Heinz Hallen es va mostrar «emocionat per estar aquí, en una fita història per a Dow», i va destacar que, «en aquests cinquanta anys, hem rebut el suport de la gent del territori i, per tant, aquest aniversari correspon a tota la ciutat de Tarragona i a l’Estat espanyol». «Avui és difícil imaginar-se una Tarragona sense Dow i a Dow sense Tarragona», va dir el vicepresident, qui va remarcar que «davant dels desafiaments que planteja el món del futur, la societat ha de confiar, més que mai, en la indústria química». Haller va utilitzar el símil dels castells per referir-se a la importància de les persones. «La tradició dels castells i les construccions de deu pisos requereixen d’una acció col·lectiva i tenir fe absoluta en els altres, i això descriu el repte al qual ens enfrontem per construir un món millor», va subratllar el vicepresident de Dow.

El ministre Luis de Guindos va remarcar, per la seva banda, que «Dow forma part de la història de la indústria a Espanya i fa cinquanta anys va ser pionera». El representant del Govern de l’Estat va recordar que «avui –per ahir– al Congrés hem commemorat els quaranta anys de democràcia». De Guindos es va mostrar optimista respecte al futur econòmic de l’Estat i va dir que, «després de la crisi, hem recuperat els nivells del 2007 i, des de fa quatre anys, estem en clara progressió, però també és cert que hem perdut una dècada». El ministre va afirmar que «Espanya és un país competitiu, en bona part per l’esforç que ha fet la nostra indústria», i va posar especial èmfasi en dir que «el Govern ha posat sobre la taula el pacte de la indústria, amb una visió més completa i integral dels problemes del sector».

Sergi Rocamora, premiat

Un dels moments més emotius de l’acte va ser l’entrega del Premi Dow, consistent en una oferta laboral, que en la seva 39a edició ha recaigut en l’estudiant de l’ETSQ Sergi Rocamora Gomis, qui el va rebre de mans del ministre De Guindos, acompanyat de la consellera Neus Munté, de Heinz Haller i del rector de la URV, Josep Anton Ferré. Com va recordar Jaume Sariol, director de Dow Tarragona, «quaranta talents d’aquí treballen avui a Dow en diversos llocs del món, gràcies a la preparació que reben de la URV». Sariol va felicitar Rocamora i els altres finalistes, «que segur fareu una bona feina». «Estem orgullosos del nostre passat i compromesos amb el nostre futur», va dir.

Les persones formen part de la clau de l’èxit d’una empresa que, a Tarragona, té una plantilla formada per més de 600 treballadors. El director general de Dow Ibèrica, Antón Valero, va dedicar el discurs d’apertura de l’acte «a les persones, perquè entre tots hem fet possible aquest aniversari», i va dedicar «un homenatge a aquells que van establir Dow a Tarragona: sense l’ingredient humà, res és possible».

Els objectius de futur de Dow passen per redefinir el paper de l’empresa per afrontar els grans canvis que arriben i que, en paraules de Heinz Haller, són la digitalització, la globalització i la sostenibilitat.

Una història d’èxit

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, no va dubtar a dir que «la de Dow és una història d’èxit». En el seu parlament, va fer memòria i va dir que «quan Dow arriba a Tarragona, la ciutat tenia molt poca indústria». Ballesteros, qui va parlar en representació dels alcaldes de la Canonja, el Morell, la Pobla de Mafumet, Vila-seca i Perafort, va comentar que «avui és una evidència la convivència entre la indústria química i el turisme, una cosa que fa uns anys semblava impossible». Ballesteros també va parlar del factor humà de Dow i, com a exemple, va posar l’activitat Festa x Tothom.

L’acte institucional de celebració del cinquantè aniversari el va tancar la consellera de la Presidència de la Generalitat, Neus Munté, qui va fer especial esment al fet que «el 12,8 per cent de tota la producció de Catalunya és indústria química, un sector que ha sabut adaptar-se als canvis».

Finalitzat l’acte, els assistents van poder visitar una exposició instal·lada en un sector del Palau de Congressos.

Aspecte que oferia el Palau de Congressos de Tarragona

Dow celebra cinquanta anys de presència a Tarragona pensant en reptes de futurOlívia Molet

El guanyador del Premi Dow, Sergi Rocamora, al costat del vicepresident de Dow, el rector de la URV, el ministre d'Economia i la consellera de la Presidència.

Dow celebra cinquanta anys de presència a Tarragona pensant en reptes de futurOlívia Molet

tracking