Diari Més

Sanitat

Primeres intervencions amb èxit utilitzant el robot DA Vinci a l'Hospital Joan XXIII

Des del 7 de juny ja s'han realitzat 4 operacions en casos de càncer i s'ha aconseguit una recuperació més ràpida i menys dolorosa

L'equip de cirurgia robòtica de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona.

Primeres intervencions amb èxit utilitzant el robot DA Vinci a l'Hospital Joan XXIIICedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El passat 7 de juny es va realitzar la primera cirurgia robòtica a les comarques de Tarragona. En concret va ser una intervenció del’equip de cirurgia robòtica del servei d’urologia de l’Hospital Joan XXIII, format pels especialistes, José Vila, Manel Prados i Helena Ascaso. Es tracta de la primera intervenció realitzada amb la més recent incorporació robòtica al centre, el Da Vinci.

Des d'aleshores, ja s’han realitzat dues intervencions més a càrrec d’aquests especialistes i una, el passat 19 de juny, realitzada pels especialistes del servei de ginecologia i obstetrícia del mateix hospital tarragoní.

En els tres casos del servei d’urologia, es tracta de pacients amb càncer de pròstata als que s’ha realitzat una prostatectomia radical robot assistida, que consisteix en extirpar tota la pròstata i les vesícules seminals, segons el cas també els ganglis regionals, tot reconstruint el transit urinari posteriorment.

El passat 19 de juny, van ser les especialistes del servei de ginecologia i obstetrícia, Juani Galera i Montserrat Romero, les que van realitzar la primera cirurgia robòtica ginecològica al Joan XXIII amb el robot.Es tractava d’un càncer d’endometri i la cirurgia va ser un èxit. Les pacients tractades amb aquesta cirurgia es recuperen de forma més ràpida i amb menys dolor.

Més notíciesque et poden interessar:

AQUÍ

L'inici de les intervencions amb el Da Vinci, que es va incorporar el febrer passat als serveis de l'hospital, s'ha pogut després que els equips que hi treballen han realitzat un programa d’expertesa en cirurgia robòtica a l’Hospital de Bellvitge, al Robotic Academy Intuive of Naples i al Biotechnologies Center Antonio Cardarelli de Nàpols.

El centre tarragoní té previst fer unes 80 cirurgies robòtiques al llarg del 2017, entre les especialitats d’urologia, ginecologia i cirurgia general.

Una de les intervencions urològiques realitzades aquest mes de juny.

Primeres intervencions amb èxit utilitzant el robot DA Vinci a l'Hospital Joan XXIIICedida

tracking