Diari Més

Els veïns de la plaça del carrer Pompeu Fabra estan «farts» de l'incivisme nocturn

«La plaça és molt tranquil·la fins les deu de la nit, quan comencen a arribar grups de joves que juguen a pilota, criden i beuen alcohol», expliquen

Els joves acostumen a concentrar-se a la zona de la plaça on s'hi troben la cistella i les grades.

Els veïns de la plaça del carrer Pompeu Fabra estan «farts» de l'incivisme nocturnDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns de la plaça del carrer Pompeu Fabra asseguren que han arribat al seu límit. «Estem farts del soroll i l’incivisme», expressava la veïna L.A. La problemàtica s’arrossega des de fa mesos. Tot i que els veïns asseguren que es tracta d’una plaça «tranquil·la», l’espai «es transforma» quan toquen les deu de la nit. «Comencen a arribar grups de joves, que juguen a pilota, criden, beuen i és impossible descansar», explicava L.A. Tot i els esforços dels veïns d’intentar dialogar amb ells, mai han aconseguit que marxessin o rebaixessin el to de veu. «Se t’encaren, t’agredeixen verbalment i actuen amb actitud xulesca, perquè argumenten que és una plaça pública i que ningú no els pot fer fora d’on són», detallava la mateixa testimoni.

La plaça del carrer Pompeu Fabra està envoltada de sis comunitats de veïns. Això sí, no totes tenen les habitacions encarades a la plaça. Són precisament aquestes darreres les que pateixen més els efectes del soroll. «Per què he de dormir amb les finestres tancades i l’aire condicionat engegat si podria descansar perfectament amb tot obert?», es preguntava L.A.

Per denunciar la situació, els veïns van començar a publicar, a la pàgina de Facebook del Barri del Port, vídeos gravats «a partir de les deu de la nit» en els quals hi apareixen els joves jugant a futbol i on es poden apreciar els crits i el soroll. També s’hi poden veure joves bevent alcohol i escoltant música. «En aquesta plaça hem vist de tot, absolutament de tot. Sexe, drogues i rock and roll», assegurava L.A.

La denúncia veïnal s’ha fet pública una setmana després de la instal·lació de les càmeres de vigilància a la Part Baixa. Aquesta plaça en concret, però, és un espai sense càmeres. Aquest fet, segons la presidenta de l’Associació de Veïns del Barri del Port, Rosa Puig, pot derivar en un augment de l’incivisme a la zona. «És una plaça arraconada, i tota la gent que abans es concentrava a la plaça dels Infants, és possible que comenci a anar cap allà», expressava. Puig reconeixia que «a tots ens agrada divertir-nos», però segons deia, «s’ha de fer d’una manera sana i cívica, sense trencar vidres». A més, la presidenta de l’associació subratllava que «els Mossos i la Guàrdia Urbana haurien de tenir cura de tot això».

La comunitat més afectada pel soroll que es produeix a la plaça ha demanat una reunió amb l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, per intentar trobar una solució. «Hem trucat a la Guàrdia Urbana reiteradament, però poques vegades acostumen a baixar fins aquí», deia L.A. La situació s’agreuja amb el pas dels dies. Segons la testimoni, «quan ens veuen pel carrer, ens insulten». «Tenim por, perquè si un dia ens van tirar pedres a les finestres per voler fer-los fora, no sabem de què són capaços», sentenciava.

tracking