Diari Més

Urbanisme

La Plataforma Platja Llarga busca fons per al·legar contra el PP24

L’entitat demana un euro per poder pagar, amb antel·lació, especialistes que redactin un nou document contra el Pla Budallera

Imatge d'arxiu d'una manifestació de la plataforma realitzada l'any 2007.

La Plataforma Platja Llarga busca fons per al·legar contra el PP24Cristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La lluita de la Plataforma Salvem la Platja Llarga contra el Pla Parcial de la Budallera segueix viva. Tot i que el PP24 es troba en punt mort –el ple de l’Ajuntament va anul·lar la seva aprovació inicial a instàncies de la Comissió Territorial d’Urbanisme el mes de març–, l’entitat ha volgut ser previsora i ha començat a buscar fons per poder finançar les al·legacions futures. «Creiem que el nou període d’al·legacions s’obrirà en dos mesos, i no volem que ens passi com altres vegades», expressava un dels portaveus de la plataforma, Oscar Bosques. Segons deia, «l’últim cop vam anar amb presses, i ara tenim clar que hem d’estar preparats i que hem de finançar la redacció d’un nou document amb antel·lació».

L’objectiu principal d’aquesta campanya és poder finançar el cost dels especialistes –advocats, enginyers de camins i arquitectes– que hauran de redactar el document per al·legar contra el Pla Parcial de la Budallera. Aquest, serà de gairebé 800 euros. «Nosaltres som una organització que sempre ha funcionat gràcies al voluntariat, a l’ajuda dels companys i companyes, però ara se’ns presenta una situació que no podem solucionar per nosaltres mateixos», expressava Bosques.

Cal dir però que el pressupost final dependrà del projecte que es presenti a aprovació inicial. Per tant, és possible que aquest pressupost no sigui vàlid, un fet que es coneixerà en les properes setmanes. A través de les xarxes socials, la plataforma ha engegat una campanya on demana ajudes d’un euro. Mitjançant la plataforma Teaming, els interessats podran ingressar aquesta quantitat sense cap tipus de comissió o de càrrec afegit. També s’ha obert un compte PayPal, on les donacions poden ser d’un euro o d’una quantitat superior. D’altra banda, les donacions també es podran realitzar físicament a l’edifici de l’Escola Oficial d’Idiomes de Tarragona, a l’antiga Chartreuse. Allà, i gràcies a l’ajuda d’un voluntari de la plataforma, es recolliran els fons a la consergeria. «Crèiem necessari fer-ho també d’aquesta manera perquè hi ha gent que domina les noves tecnologies, però també molta que no», expressava Bosques.

Al·legacions molt estudiades

Tot i que ara s’obrirà un nou període d’al·legacions, Bosques estava convençut que el document que hauran de redactar serà molt similar al que va fer front al primer Pla Parcial. «Ells intentaran, altra vegada, negociar la reducció en algunes qüestions per poder dur a terme el PP24, per això estem més que preparats i tenim més que estudiada la situació», detallava Bosques. Segons deia, «hem recollit moltíssima informació, tenim el testimoni d’arquitectes i enginyers que veuen contradiccions dins el Pla, i també declaracions de veïns de la zona que estan totalment en contra del mateix».

El desig de la plataforma és aconseguir la xifra de 770 euros abans que comenci el període d’al·legacions, previsiblement dintre de dos mesos. «Donarem per finalitzada aquesta campanya quan hàgim aconseguit cobrir el pressupost», confirmava Bosques. Després, la plataforma buscarà una data «clau» per realitzar reivindicacions a la zona de la Budallera. «Esperarem que passi l’estiu per poder congregar com més gent millor, però tenim clar que ens hem de manifestar», deia Bosques.

tracking