Diari Més

Patrimoni

La URV farà una jornada que oferirà una visió històrica del flamenc a la ciutat

La trobada comptarà amb la participació de professors universitaris experts en la matèria i es farà al Tablao la Herreria, localitzat a la TAP

El Tablao la Herreria, durant una de les actuacions que que s'han fet en aquest local de Jaume I.

La URV farà una jornada que oferirà una visió històrica del flamenc a la ciutatCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tablao la Herreria, localitzat a la Tarraco Arena Plaça, serà escenari, el 8 de juliol, d’una jornada on es debatran aspectes relacionats amb la història del flamenc a Catalunya i, en particular, a Tarragona. L’objectiu és introduir els assistents en la cultura d’aquesta forma d’expressió artística. A Catalunya, es disposa de documentació de la presència del flamenc a Barcelona al segle XVIII. La trobada està organitzada per la Fundació de la URV i es durà a terme en el marc de l’edició d’enguany de la Universitat d’Estiu.

Entre els ponents que hi intervindran en la jornada destaquen Coral Cuadrada, professora d’Història Medieval de la URV, i Eloi Martín, professor d’Història Moderna de la Universitat Pompeu Fabra i autor de diversos treballs d’investigació sobre el flamenc.

L’antropòleg tarragoní Federico Bardají va manifestar a Diari Més que «l’exitència del flamenc a Catalunya és un fenomen molt desconegut, quan aquí ja és ballava fa més de dos segles». Bardají va explicar que «a la burgesia l’espantava, perquè no considerava el flamenc un fet de la cultura catalana i, a més, perquè els llocs on es ballava eren nius obreristes on es reunien els treballadors per organitzar actes revolucionaris». «És interessant conèixer la part teòrica del flamenc i, per aquest motiu, s’ha organitzat aquesta jornada», va dir l’antropòleg, qui va animar les persones «a descobrir aquest art».

El Tablao la Herreria va obrir les seves portes fa prop d’un any en una volta de la Tarraco Arena Plaça (TAP). El seu propietari, Jesús Blanco, va subratllar que tot i que «la tradició del flamenc a Catalunya arrenca fa moltíssims anys i, a Tarragona, ara comença a florir, es desconeix bastant tot allò que fa referència a la teoria». «L’important del curs organitzat per la Fundació de la Universitat Rovira i Virgili és, precisament, que abordarà aspectes de la teoria i de la història del flamenc, a més de poder ballar-ho». La jornada Visió històrica del flamenc es farà en sessions de matí i de tarda.

tracking