Diari Més

Policial

Forcen un xalet de Cala Romana i s'enduen joies i aparells electrònics

Els propietaris van arribar cap a les quatre de la tarda i es van trobar tota la casa regirada

Imatge de l'accés a la urbanització Cala Romana.

Forcen un xalet de Cala Romana i s'enduen joies i aparells electrònicsCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Van arribar a casa cap a les quatre de la tarda i, en obrir la porta, es van trobar tota l’interior regirat. Uns veïns de la urbanització Cala Romana van ser víctimes d’un robatori amb força al seu habitatge a plena llum del dia el passat dimarts. Els lladres es van emportar joies i aparells electrònics. Els Mossos d’Esquadra estan investigant el cas.

Els propietaris d’un xalet de la urbanització Cala Romana van adonar-se que havien entrat a casa seva cap a les quatre de la tarda. Van arribar a la que és la seva primera residència i van quedar perplexos en veure els estralls que algú havia ocasionat a l’interior del seu habitatge. Els propietaris van donar l’avís als Mossos d’Esquadra cap a un quart de cinc de la tarda i els agents s’hi van personar per tal de recollir les empremtes a l’interior de la casa. El cas es troba ara sota investigació policial.

Segons han confirmat Mossos d’Esquadra, el o els lladres, van saltar la tanca del jardí i van forçar les làmines de seguretat que protegien una de les finestres de la primera planta de la casa. Va ser per aquesta finestra per on van accedir a l’interior del xalet on, després de regirar armaris i calaixos, es van endur joies i aparells electrònics de fàcil sortida al mercat de segona mà. Aquests, si més no, són els objectes de valor que els veïns han trobat a faltar després de l’assalt i que, de ben segur, els lladres es van emportar amb la finalitat d’aconseguir diners a través de la seva venda ràpida.

Segons el cos de Mossos d’Esquadra, no s’ha produït cap repunt de robatoris a aquesta urbanització tarragonina. El cert és, però, que aquest cas, per les seves característiques i la rapidesa amb què s’ha perpetrat, ha estat suficient per posar en alerta els veïns d’una urbanització que, el passat mes d’abril, va ser objecte de sengles robatoris als dos clubs de tennis que hi ha a la mateixa.

Els robatoris es va produir la matinada del 19 d’abril quan quatre encaputxats, que van quedar enregistrats per les càmeres, van aconseguir anul·lar l’alarma del Tennis Tarragona i robar els diners que van trobar a les caixes. Al Club Tennis Park, els lladres van aconseguir burlar els sistemes de seguretat i d’enregistrament de les instal·lacions la mateixa nit. En aquest cas es van endur una petita quantitat de diners.

D’altra banda, aquest no ha estat l’únic robatori amb força al qual van haver d’assistir dimarts els Mossos. Segons ha pogut saber Diari Més, la policia investiga l’entrada a un pis del carrer Arquitecte Ubach de Salou que es va denunciar el mateix dia.

Arribada a la segona residència

El nombre de denúncies per robatoris amb força a les llars acostuma a incrementar-se amb l’inici de la temporada estival. Aquest fet respon a un fenomen molt concret a la Costa Daurada: l’arribada del turisme de segona residència. En la majoria de casos, les entrades amb força a les cases o pisos s’han produït dies, setmanes o mesos abans, però els propietaris no en tenen constància fins que no arriben el cap de setmana o bé per passar les seves vacances.

Individus estranys al barri

Els Mossos d’Esquadra recomanen a la ciutadania que no dubtin a trucar a la policia quan detectin la presència d’individus estranys o de conductes sospitoses sobretot a les urbanitzacions, zones amb una baixa densitat de població on els carrers són transitats majoritàriament pels veïns que hi viuen i és més fàcil detectar la presència de persones alienes. En el cas que aquests estranys vagin en cotxe, la policia recomana que s’apunti, si és possible, la matrícula del vehicle. La policia aconsella no tocar res en el cas que, en arribar a casa, s’observin portes o finestres forçades o indicis que s’hagi pogut produir un robatori, i molt menys fer-ho a l’interior de la casa, si es detecta que els lladres han estat tocant els objectes. Això pot facilitar la tasca als agents que recullen empremtes.

Col·locar una balda interior a les portes d’accés, instal·lar persianes en totes les finestres i balcons o forrellats interiors autoblocants que permeten evitar l’obertura des de l’exterior, són algunes de les mesures de seguretat que recomana el cos de Mossos d’Esquadra per protegir les llars.

tracking