Diari Més

La Guàrdia Urbana de Tarragona ja rep les imatges de les càmeres de la Part Baixa

La instal·lació d’aparells de videovigilància va ser una llarga reivindicació dels veïns del barri

Un operari treballaba el dilluns en tres càmeres a la cruilla d'Apodaca amb la plaça dels Carros.

La Guàrdia Urbana ja rep les imatges de les càmeres de la Part BaixaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les vint càmeres de seguretat instal·lades en carrers del barri de la Part Baixa remeten les imatges a la sala de control de la Guàrdia Urbana des del passat dilluns. Aquesta és una antiga reivindicació dels veïns de la zona, que va començar quan l’activitat lúdica als establiments del Port Esportiu va arribar al màxim nivell, ara fa uns anys. La pròxima actuació serà la instal·lació de les videocàmeres que vigilaran al pas subterrani de la plaça dels Carros, un espai que, especialment a la nit, està poc protegit per les persones que l’utilitzen.

Fonts de la Guàrdia Urbana van informar ahir a aquesta redacció que les càmeres ubicades en diversos carrers de la Part Baixa, com Apodaca, han entrat en funcionament aquesta setmana, un cop es va rebre l’autorització judicial pertinent.

L’intendent major de la Guàrdia Urbana, Enrique Fernández, va dir en la roda de premsa posterior a la Junta Local de Seguretat, reunida ahir, que quan es van demanar les càmeres de vigilància hi havia molta activitat a la zona del Port Esportiu, fet que comportava l’existència de més conflictivitat, una situació que va anar minvant en la mesura que l’afluència de persones a la zona lúdica portuària es va reduir de manera dràstica.

La instal·lació de les càmeres es va contemplar en dues fases, la que ja ha entrat en funcionament i la que correspon al passadís soterrani de la plaça dels Carros i que permet superar el traçat ferroviari a peu. La següent actuació serà, precisament, connectar les càmeres que afecten el pas soterrat i que es farà en un curt termini de temps, donat que ja han arribat els permisos per procedir a la seva connexió amb la sala de control de la Guàrdia Urbana.

Fins a l’entrada en funcionament, ha passat molt temps des de la col·locació de la primera de les vint càmeres, fet que va succeir el 12 d’abril de l’any passat al carrer Comerç. El conjunt de càmeres estan localitzades en diversos punts de la Part Baixa. Els carrers afectats són Apodaca, Orosi, Cartagena, Sant Magí, Rebolledo, Pau del Protectorat, Unió, plaça dels Carros, Reial, Anselm Clavé, Comerç, Barcelona i Arquitecte Rovira. El pressupost que es va aprovar en el seu moment ascendia a 167.600 euros.

Amb l’entrada en funcionament de les càmeres s’espera una millora en la seguretat al barri, sobretot pel que fa als atacs vandàlics que pateix el mobiliari urbà de la zona.

tracking