Diari Més

Patrimoni

Tarragona prepara la Timbalada en homenatge als herois del setge del 1811

L’Ajuntament canvia la base del monument dedicat als defensors caiguts en la Guerra del Francès, on el dia 28 es farà una ofrena floral

Un grup de persones prepara la Timbalada al Parc del Francolí.

Tarragona prepara la Timbalada en homenatge als herois del setge del 1811Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ciutat ja està preparant la Timbalada que es durà a terme el 28 de juny, en l’homenatge que es farà als peus del monument dedicat als herois del 1811, a les persones que van defensar Tarragona durant el cruent setge que va protagonitzar l’exèrcit de Napoleó Bonaparte. L’acció bèl·lica va suposar la reducció del nombre d’habitats a uns 2.000, dels 10.000 que hi havia abans de la Guerra del Francès.

L’Associació Setge de Tarragona 1811 ha organitzat l’ofrena floral, que continuarà amb una marxa fins al pla de la Seu, protagonitzada per la Timbalada. En les escales de la Catedral es farà una encesa d’espelmes per recordar els caiguts.

L’homenatge començarà a les 8 del vespre. Una de les novetats és que l’Ajuntament ha millorat la base del monument de Julio Antonio, on diverses entitats dipositaran rams de flors.

Per altra banda, aquest dijous, a les 19:30 hores, la Sala d’Actes de l’Ajuntament serà escenari d’una conferència que impartirà Magí Aloguin i Pallach, sota el títol genèric L’altre 1811. Històries no tarragonines d’un any emblemàtic».

tracking