Diari Més

Medi Ambient

Veïns del Francolí demanen mesures contra la proliferació de mosquits

L’associació afirma que aquest any ha detectat més i la setmana vinent mantindrà una reunió amb responsables municipals

Acumulació d'aigua de rec en una de les arquetes ubicades al Prac del Francolí.

Veïns del Francolí demanen mesures contra la proliferació de mosquitsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els mosquits han arribat abans de temps i en una major quantitat al voltant del Parc del Francolí, on la presència d’espais amb aigua afavoreix el creixement de les larves d’aquest dípter tan molest. L’associació de veïns té concertada una reunió amb l’Àrea de Relacions Ciutadanes per a la setmana vinent, per parlar de l’aplicació de mesures de xoc, entre altres qüestions que afecten aquest jove barri de Tarragona.

La secretària i portaveu de l’Associació de Veïns Parc del Francolí, Roser Barrio, va manifestar ahir de Diari Més que uns dels aspectes que han de millorar és la presència de tolls d’aigua que es produeixen com a resultat de l’acció del sistema de rec per aspersió. «Aquests tolls són un lloc de generació de mosquits», va dir Barrio. Una altra conseqüència del rec és que «a la zona del col·legi Cèsar August, on hi ha unes taules de pic-nic, l’aigua, potser per acumulació, converteix el terra en una zona de fang», un fet que, en opinió de l’organització veïnal, no afavoreix la lluita contra la proliferació del mosquit.

Precisament, les campanyes institucionals remarquen que els ciutadans han d’evitar generar punts d’aigua, com a les torretes, per tractar-se de llocs idonis pel desenvolupament de les larves. En aquest context, l’associació de veïns demana a l’Ajuntament que «arregli les fuites d’aigua que creen els tolls entre la gespa del parc que tenim davant de casa». Barrio va dir que «visc en un cinquè pis i fa quinze dies vaig instal·lar unes mosquiteres per evitar patir picades».

La portaveu de l’associació va afirmar que «aquest any estem notant més quantitat de mosquits, potser per la calor que està fent aquest mes de juny». A més, les condicions perquè es formin fins i tot han empitjorat. Barrio va recordar que l’any passat «es van buidar» les basses que hi ha en un turonet del parc localitzat davant les dependències de la Guàrdia Urbana i de la Guàrdia Civil, «però aquest any segueixen plenes». En aquesta zona del parc «sempre n’hi ha molts de mosquits», va subratllar la portaveu de l’entitat.

El malestar existent entre els veïns de l’entorn del Parc del Francolí va arribar a oïdes del grup municipal de Ciutadans, el qual va preguntar a la regidora de Neteja Pública, Ivana Martínez, en el plenari del passat mes de maig, si «existeix algun protocol per part de l’Ajuntament per a fer front a la proliferació d’insectes a les zones amb aigua estancada com poden ser fonts, arquetes o rieres». En el curs del plenari, aquesta formació també va instar a l’Ajuntament a «establir un diàleg amb l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per tal que es faci càrrec de la fumigació al Parc del Francolí». Aquesta tasca és especialment important per aquestes dates de l’any, tenint en compte que sectors del riu s’estan assecant parcialment i en altres hi ha petites acumulacions d’aigua entollada.

tracking