Diari Més

Ballesteros, sobre Guerra: «Si segueix tocant la pandereta, que ho faci lluny»

L'alcalde de Tarragona ha afirmat que Guerra «va per lliure» al PSOE en invocar l'article 155 de la Consitució, que permetria intervenir l'autonomia catalana per frenar els plans independentistes del govern

Primer pla de l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, en roda de premsa a l'Ajuntament el 17 de maig del 2017

artístic, Josep Fèlix Ballesteros, pàrquing, plataforma, Jaume I, Oppida, espai, TabacaleraACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'alcalde de Tarragona, el socialista Josep Fèlix Ballesteros, ha subratllat avui que Alfonso Guerra «va per lliure» al PSOE en invocar l'article 155 de la Constitució: «Si tots anem en una simfònica i ell va amb una pandereta, doncs que segueixi tocant la pandereta, però que la toqui fora o lluny».

En declaracions al canal de televisió La Xarxa, Ballesteros ha sortit al pas de l'opinió abocada per l'exvicepresident del Govern i exnúmero dos del PSOE en un article a la revista Tiempo, en què suggereix aplicar l'article 155, que permetria intervenir l'autonomia catalana, per frenar els plans independentistes del Govern.

Per a Ballesteros, aquesta al·lusió al mecanisme constitucional que permetria intervenir l'autonomia és una «ximpleria», una «autèntica barbaritat».

L'alcalde ha destacat que al congrés del PSOE celebrat aquest cap de setmana es va assumir el concepte d'Estat «plurinacional», com reivindicava el PSC, cosa que demostra segons el seu parer que Guerra «va per lliure» i les seves posicions «han quedat en evidència en aquest congrés».

Segons Ballesteros, «hi ha molta gent que són vells en política i que són capaços de veure que la societat avança cap a l'altra banda», però «Guerra no ha sabut o no ha volgut veure-ho», mentre que en canvi el líder dels socialistes extremenys, Guillermo Fernández Vara, «sí que ha estat capaç de veure-ho, ha canviat el discurs i el xip».

Ballesteros s'ha mostrat convençut que «no farà falta invocar el 155» de la Constitució i s'ha mostrat partidari d'apostar pel «diàleg, la negociació i el pacte», a través d'una «comissió al Senat o al Congrés dels Diputats, exclusivament per parlar de Catalunya».

tracking