Diari Més

Municipal

Tarragona aprova una moció per al desmantellament de les instal·lacions del Castor

Tots els grups, inclòs el PP, han donat suport a la proposta presentada per ERC

Plataforma marítima del projecte Castor, davant de la costa del Sénia.

El PSC reclama un calendari per al desmantellament del magatzem de gas CastorACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El plenari de l’Ajuntament de Tarragona ha aprovat aquest divendres, per unanimitat, una moció d’ERC per al desmantellament de les instal·lacions del projecte Castor. En concret, la proposta reclama al govern espanyol una ordre de clausura definitiva del magatzem de gas submarí, que se segellin els pous i se’n desmantellin immediatament les instal·lacions marítimes i terrestres. També s’ha aprovat demanar a l’Estat que creï una comissió informativa de seguiment del desmantellament i que el Congrés impulsi una comissió d’investigació per determinar les responsabilitat polítiques, tècniques i econòmiques dels que van autoritzar, tramitar, gestionar i aprovar la posada en funcionament del Castor i emprendre les accions legals pertinents que se’n derivin.

Així mateix, la moció aprovada per l’Ajuntament de Tarragona inclou demanar al govern espanyol que elabori un informe jurídic sobre l‘operativitat de les instal·lacions, una auditoria tècnica i un informe sobre l’estabilitat i el risc sísmic que presenta la zona que va patir els sismes. També, que traslladi tota la informació i documentació sobre el Castor al Tribunal de Comptes perquè fiscalitzi tot el projecte, n’investigui els costos, les despeses i el dèficit generat.

El regidor del grup municipal del PP, Josep Acero, ha afirmat que han votat afirmativament a la moció perquè hi estan «a favor». Sobre el projecte, ha afirmat que el projecte el va proposar un govern i que l’executiu que el va heretar està complint els contractes. El regidor també ha criticat que el ple s’hagi «acarnissat» amb el president d’ACS, Florentino Pérez, de qui ha destacat que té «molts negocis a Catalunya» i dona feina a 196.000 treballadors.

tracking