Diari Més

El tram del carrer Mallorca entre Jaume I i Ponent serà de sentit únic

L’Ajuntament clausurarà el carril en sentit descendent i habilitarà aparcaments en bateria

El carril en sentit descendent serà eliminat en el tram entre Jaume I i plaça Ponent.

El tram del carrer Mallorca entre Jaume I i Ponent serà de sentit únicCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El carrer Mallorca deixarà de ser dels dos sentits de la marxa en el tram entre Jaume I i plaça Ponent, i passarà a ser de sentit únic en tot el seu traçat, des de Francesc Bastos. Amb aquesta mesura, l’Ajuntament preveu millorar la circulació i la seguretat, tant de conductors com de vianants. El canvi es farà efectiu de manera immediata, però abans, el pròxim dilluns, es modificarà la senyalització vertical i horitzontal.

La limitació a només un sentit de circulació obeeix, entre altres motius, al fet que un estudi fet per l’àrea d’Ocupació del Domini Públic, Mobilitat i Accessibilitat estableix que el 82 per cent dels vehicles que circulen pel carrer Mallorca ho fa en direcció a la plaça Ponent i, per tant, la xifra que ho fa en sentit descendent és significativament inferior.

La decisió de modificar la circulació en el citat tram del carrer Mallorca s’emmarca dins els objectius del Pla Local de Seguretat Viària de Tarragona. Amb el canvi, millorarà la mobilitat i la reducció de l’accidentalitat, segons les previsions de l’Ajuntament. A més, la limitació a la circulació en sentit ascendent derivarà en la disminució de les retencions que es produeixen i, també, afectarà de manera positiva als vehicles en trànsit per la plaça Ponent i els carrers Gasòmetre i Lleida.

Per altra banda, la supressió del sentit descendent suposarà augmentar la seguretat de la cruïlla del carrer Mallorca amb Jaume I, on actualment conflueixen els vehicles que provenen de Ramón y Cajal, Pere Martell i plaça Ponent.

El canvi de regulació reportarà un augment del nombre de places d’aparcament. La previsió és que l’estacionament en línia sigui substituït pel del sistema de bateria i, també, s’habilitaran de noves entre els carrers Alguer i Jaume I, just davant de la Tarraco Arena Plaça.

En el decret que estableix el canvi de circulació i les actuacions que es faran de manera paral·lela, signat ahir, s’especifica que «la reducció de l’ample de la calçada indueix a una disminució de la velocitat i a les possibilitats d’estacionar de manera incorrecta». Amb la transformació, millorarà la situació.

«És una petició dels veïns»

El regidor d’Ocupació del Domini Públic, Mobilitat i Accessibilitat, Jou Acero, va manifestar ahir a Diari Més que «aquest canvi serà molt positiu i, d’aquesta manera, donem sortida a peticions que ens han fet els veïns de la zona i, també, a un compromís al qual vaig arribar amb l’Associació de Veïns Verge del Carme».

Amb aquesta actuació, «acabarem amb un punt negre, com és la cruïlla del carrer Mallorca amb Jaume I, on per fortuna no s’han produït accidents de gravetat, però sí petites topades entre cotxes, ja que en aquest lloc conflueixen vehicles provinents del carrer Jaume I i del tram de Mallorca des de Pere Martell, més els que es dirigeixen al tram de Mallorca de Ponent–Alguer i els que descendeixen per Mallorca en direcció a Jaume I». Amb el canvi, «se suavitzarà molt la mobilitat en aquesta cruïlla».

Per altra banda, Acero va destacar que «la circulació de vehicles i persones per la plaça Ponent serà més àgil». No serà necessari donar la volta a la rotonda per dirigir-se cap a Prat de la Riba. Els vehicles que actualment utilitzen el carrer Mallorca en sentit descendent tindran dues alternatives per dirigir-se a Jaume I: ho podran fer per Ramón y Cajal i per Eivissa.

Pel que fa a la decisió d’establir un sistema d’aparcament en bateria, el regidor va assegurar que, amb aquesta mesura, «s’evitaran els aparcaments en doble fila, una qüestió que no agrada els veïns, i els dos carrils de circulació seran més amplis».

tracking