Diari Més

Les goteres de la Casa de la Festa, protagonistes de la 12a Desvetlla dels Ninots

Organitzada per la Colla de Diables Voramar del Serrallo-Víbria de Tarragona i el Ball d’en Serrallonga, la Desvetlla serà el 17 de juny

La Desvetlla dels Ninots del passat 2016 va criticar l'actitud d'Europa amb els refugiats.

Les goteres de la Casa de la Feta, protagonistes de la 12a Desvetlla dels NinotsBall d'en Serrallonga de Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La 12a edició de la Desvetlla dels Ninots de Tarragona, acte festiu organitzat per la Colla de Diables Voramar del Serrallo-Víbria de Tarragona i el Ball d’en Serrallonga, reinvidicarà la necessitat de solucionar les goteres que té la Casa de la Festa el proper dissabte, 17 de juny. Les colles, a través dels ninots, faran sàtira i crítica per posar de manifest la necessitat de reformes de l'espai.

Per una banda, la Colla de Diables Voramar del Serrallo-Víbria de Tarragona s’ha encarregat de la ninota, creant un cubell d'aigua ple fins dalt de color vermell i amb dibuixos dels elements del Seguici Popular. El cubell està ple de forats, en mal estat, fent un símil amb la Casa de la Festa.

Per la seva banda, el Ball d’en Serrallonga ha creat un ninot que també reivindica un espai en bon estat. Es tracta d’un bandoler que, a banda del seu trabuc, necessita unes ulleres i un tub de busseig per intentar sobreviure a les goteres i a les inundacions de la Casa de la Festa.

La Desvetlla dels Ninots començarà a la plaça del Fòrum, a dos quarts de dotze de la nit, i passant pel carrer Merceria, plaça de les Cols, carrer Major i carrer de la Nau, finalitzarà a la plaça del Rei.Els encarregats de posar música a la festa seran la txaranga Band Tocats, que acompanyaran la cercavila. A la plaça del Rei se servirà el primer tastet de mamadeta de l’any, i també hi haurà tastets de granissat sense alcohol.

Els dos ninots seran cremats durant la revetlla de Sant Joan. La ninota es cremarà a partir de dos quarts de vuit al Serrallo, mentre que el ninot ho farà a la Rambla Nova, a partir de les dotze, un cop s’hagi fet la lectura del Manifest i les carretillades.

tracking