Diari Més

La càrrega de treball durant l'estiu preocupa els treballadors del GiPPS

L’empresa contractarà un metge de substitució el mes d’agost, però el comitè ho veu «insuficient»

Imatge d'arxiu del Sociosanitari Francolí, gestionat pel GiPPS.

La càrrega de treball durant l'estiu preocupa els treballadors del GiPPSCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballadors del Sociosanitari Francolí, que pertany a l’empresa de Gestió i Prestació de Serveis de Salut (GiPPS), estan «molt preocupats» per la «càrrega de treball» que hauran de patir aquest estiu. Així ho assegurava la presidenta del comitè d’empresa, Tani Francesch, que expressava que «vam avisar l’empresa el passat mes de març que aquest estiu seria molt dur, però tal com ha passat altres anys, no ens van fer cas».

La setmana passada, i segons informava el GiPPS a aquest mitjà, «el comitè de direcció va aprovar la contractació d’un metge de reforç per l’àrea d’hospitalització per al mes d’agost». En aquest sentit, Francesh assegurava que «no n’hi haurà suficient», i subratllava que «nosaltres haurem de fer el doble de feina, carregant amb la feina dels companys que marxin de vacances». Segons detallava Francesch, «l’any 2012 érem 10 metges a la plantilla, i aquest estiu en serem set i sense tenir en compte les vacances». «A banda de la reducció de personal, una de les metgesses va agafar ahir la baixa i tornarà després de l’estiu, així que la situació és molt greu», explicava.

D’altra banda, quan els treballadors van enviar la carta a l’empresa el passat mes de març, també els van avisar de la dificultat que tindrien en trobar metges de reforç. «A Tarragona hi falten metges, perquè ningú no vol venir a treballar a la regió on la sanitat està pitjor», manifestava Francesch. De fet, l’empresa ha aprovat la contractació d’un metge, però tal com afirmava GiPPS, «encara l’estem buscant». Francesch, a banda de ser presidenta del comitè d’empresa, és vicepresidenta del Col·legi de Metges a Tarragona. Per aquest motiu, expressava que «sé de primera mà que hi ha un dèficit de metges a la demarcació». En aquest sentit, opinava que «a l’empresa li costarà moltíssim trobar un metge pel mes d’agost, i més quan s’ha posat a buscar-lo el mes de juny».

Els treballadors del GiPPS es troben en una situació «delicada», perquè a banda d’estar «preocupats» per la falta de metges, estan lluitant per aconseguir que l’empresa compleixi el conveni de treballadors que van signar l’any 2008 i que s’ha anul·lat en les darreres setmanes. Segons informava Francesch, «demanarem una reunió amb el conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Antoni Comín, perquè ens ha dit que està interessat en el nostre problema»

tracking