Diari Més

Successos

Denuncien tres veïns de Camp Clar per capturar caderneres per a la venda il·legal

Els homes havien posat trampes de «lliga» en diferents llocs d’una àrea privada de caça de l’Aldea

La Guàrdia Civil va confiscar

Denuncien tres veïns de Camp Clar per capturar caderneres per a la venda il·legalGuàrdia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tres veïns del barri tarragoní de Camp Clar han estat denunciats pel Servei de Protecció de la Naturalesa de la Guàrdia Civil (SEPRONA) en ser enxampats intentant capturar caderneres al Camí Ranxero de l’Aldea. Els individus, de 32, 33 i 43 anys, utilitzaven trampes de «lliga» per tal de capturar els ocells per a la venda il·legal.

La Guàrdia Civil va localitzar en una àrea privada de caça diverses varetes impregnades de cola envoltades de quatre gàbies amb caderneres vives, les quals s’utilitzen com a reclam. Aquestes aus s’utilitzen per atraure els ocells de la mateixa espècie a les varetes, on les aus queden atrapades a causa de la cola. Un cop atrapades, els furtius les recullen per a la venda il·legal.

Els agents també van localitzar tres persones properes a la zona on s’havien instal·lat les trampes. Els homes van afirmar que les trampes eren seves i que no tenien cap autorització. Per aquest motiu van ser denunciats per infringir diversos conceptes de la normativa relacionada amb la protecció d’animals i la conservació de la flora, la fauna i la biodiversitat. Es van confiscar diversos exemplars de caderneres i passerell comú, els quals van ser alliberats.

Aquestes aus tenen un règim de protecció general, per la qual cosa només es pot autoritzar la seva captura de forma excepcional. Per a la caça cal tenir una targeta federativa, pertànyer a una societat cantaire d’ocells, tenir una llicència de caça tipus B sense arma, tenir una autorització nominal expedida per la Generalitat de Catalunya i estar autoritzat pel desenvolupament de l’activitat.

tracking