Diari Més

La CUP no veu incompatibles iniciatives com Farts de Soroll i 'Tarragona ciutat dormitori'

L'agrupació es mostra partidària de la cultura i música en viu al carrer, però també està en contra de la «massificació de les terrasses»

La plataforma es queixa que hi ha pocs espais de la Part Alta sense una terrassa o un bar.

Farts de Soroll creu que aturar llicències de bars «és un primer pas»Cristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La CUP de Tarragona es mostra partidària tant d'iniciatives com Farts de Soroll com de portar a la ciutat més cultura i música al carrer, dos conceptes de gran interès recentment i que a priori podrien semblar «excloents». «Són dos temes relacionats però no necessàriament enfrontats», remarquen des de la Candidatura d'Unitat Popular, que asseguren que «és possible la convivència de qui vol poder descansar quan és a casa seva i qui vol que la ciutat no esdevingui un espai mort i buit». Així doncs, la CUP reitera, a través d'un comunicat, el seu suport a entitats com Farts de Soroll, però no tanquen la porta a activitats culturals i musicals al carrer, i demana que l'organització d'aquestes es faciliti des de l'administració pública.

Precisament, aquest cap de setmana passat va tenir lloc la manifestació‘Tarragona ciutat dormitori’ contra la gestió de l’oci des de l’Ajuntament.«Hem deixat clar que cal establir la possibilitat de fer música en viu i activitats al carrer que siguin facilitades des de l’administració pública a través d’uns reglaments favorables a la promoció de la creació cultural, el lleure no directament convertit en negoci i la sociabilitat de veïnes i veïns», argumenten des de l'agrupació municipal de la CUP.

Per altra banda, però,donen suport a les reivindicacions que veïnes i veïns, tant de forma individual com en forma de plataformes, fan per posar limitacions i ordenar l’espai públic, sobretot de la Part Alta, com Farts de Soroll. «Les places i carrers es privatitzen com a conseqüència d’una política de l’espai públic sotmesa exclusivament als interessos econòmics i no a les necessitats vitals del veïnat», asseguren.

La CUP veu «la concessió de llicències per a terrasses en determinats llocs de la ciutat» com un «problema que s’agreujarà de cara al futur proper». Tot i això, es mostren ferms i condemnen «l’enfrontament promocionat des de l’Equip de Govern entre qui defensa el dret a viure la ciutat sense una massificació hostalera ni turística que faci impossible la vida de veïnes i veïns i qui vol una ciutat viva amb activitats al carrer no sotmeses només a l’interès econòmic». La solució que planteja la CUP radica en el paper de mediador del consistori. Hauria de «possibilitar que la ciutat visqui en harmonia i dotar de tantes possibilitats i facilitats com calgui qui vol que la ciutat no sigui només negoci per a alguns», conclou l'agrupació.

tracking