Diari Més

Educació

L'escola Pràctiques porta a la ciutat desenes d'alumnes d'arreu d'Europa

Ho va fer la setmana passada gràcies al programa educatiu i d’intercanvi ‘Erasmus+’

Els alumnes romanesos somriuen en una fotografia de família realitzada a la plaça Corsini.

L'escola Pràctiques porta a la ciutat desenes d'alumnes d'arreu d'EuropaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’escola Pràctiques de Tarragona va acollir, durant la setmana passada, un total de 43 persones –entre alumnes i professors– arribades d’Itàlia, Polònia i Romania. En el marc del projecte Erasmus+, el centre tarragoní va compartir experiències i vivències que els alumnes «no oblidaran mai», segons expressava la professora de l’escola i encarregada del projecte, Sònia Jiménez. Entre dilluns i divendres, alumnes i professors estrangers van conèixer la ciutat, van visitar els monuments més emblemàtics i fins i tot van ser rebuts a l’Ajuntament pel regidor d’Educació, Francesc Roca.

El programa Eramsus+ és una iniciativa impulsada pel Parlament Europeu per millorar les capacitats educatives i formatives de les persones vinculades a la comunitat educativa. Amb una mobilitat internacional, professors i alumnes aconsegueixen expandir els seus coneixements.

El nom del projecte de l’escola Pràctiques és Arts and Emotions. Mitjançant l’anglès com a llengua vehicular, els alumnes experimenten amb les seves emocions amb la finalitat de saber gestionar-les.

El col·legi Pràctiques ha realitzat aquest intercanvi amb tres escoles: l’Instituto Comprensivo 3ª Don Bosco - D’Assisi, d’Itàlia; l’Scoala Gimnaziala Nr5. Piatra Neamt, de Romania; i l’Szkola Podstawowa Nr 90. Wroclaw, de Polònia. L’experiència, explicava Jiménez, va ser «molt intensa», i els alumnes fins i tot van deixar anar alguna llagrimeta a l’hora de dir adéu a la resta de companys europeus.

tracking