Diari Més

Entitats

L'AVV de SPiSP serà la que rebrà més subvenció i Casc Antic la que menys

Les partides més quantioses de les 46 associacions de veïns i de les tres federacions es dediquen a festes i cultura

Els ingressos que rebran associacions i federacions de veïns.

L'AVV de SPiSP serà la que rebrà més subvenció i Casc Antic la que menysDiari Més.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament ha fet públiques les subvencions que atorgarà aquest any a les 46 associacions de veïns i les tres federacions que hi ha a Tarragona, partides que han estat aprovades inicialment. Les quanties que rebran les diverses entitats es destinaran per part d’aquestes, en gran mesura, al manteniment de la seu social i, sobretot i amb diferència, a activitats de caràcter lúdic i cultural, com ara les festes del barri o setmanes culturals. Al primer del capítol es destinen partides que, de manera majoritaria, ascendeixen a 900 euros, però també les hi ha que aporten zero euros al local social, com són Casc Antic i Voltants, Compte i plaça del Pallol i Verge del Carme, mentre que Residencial Palau només dedica 250 euros.

Les subvencions, que hauran de ser corroborades amb la presentació per part de les entitats de les corresponents factures de les partides generades, es divideixen en quatre línies. Només les tres federacions de veïns, FAVT, Llevant i Segle XXI cobreixen les quatre, i cap de les associacions ho fa. La primera de les línies fa referència al manteniment de la seu social de les entitats; la segona, a festes i propostes culturals; la tercera, a tallers, conferències o foment de la convivència, entre d’altres, i la 4 a activitats diverses, com suport a les associacions en materials com fungibles i ajuda jurídica, tallers, iniciatives reivindicatives o centre de recursos, per citar algunes.

L’associació de veïns que acredita poder rebre la subvenció de major quantia és Sant Pere i Sant Pau, amb 6.619 euros, mentre que les següents, fins a arribar a la desena que més euros rebrà, percebran més de 5.000 euros. Aquestes són Bonavista, La Unió, L’Albada–Mongons, La Móra–Tamarit, Sant Salvador, Riu Clar, La Floresta, Avinguda d’Andorra i Arrabassada. En el costat contrari de la balança, en el de les entitats que menys diners rebran, hi figura en primer lloc Casc Antic i Voltants, associació a la qual l’Ajuntament ha assignat 800 euros. Amb 900 euros es troben Monestir de Poblet i Miracle, i entre 950 i 1.894 euros –per completar el rànquing de deu–, Camí del Llorito–Terres Cavades, La Quarta, Compte i plaça Pallol, L’Escorpí, Part Alta, Buenos Aires i Progressista.

Els números de les federacions

Pel que fa a les federacions, la que més ingressos rebrà de l’Ajuntament, via subvencions, serà la Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT), amb una quantia de 8.272 euros. El segon lloc és per a la Federació d’Associacions de Veïns de l’Àrea de Llevant, amb 5.463 euros, i a curta distància apareix Associacions Veïnals Federades de Tarragona Segle XXI, que rebrà una aportació de 5.022 euros.

Com succeeix amb les associacions, el gruix del diner es destinarà a activitats d’oci i culturals, en concret, i sumant les tres federacions, 6.937 dels 18.757 euros que percebran de l’Ajuntament. Així mateix, per a manteniment del local seran 900 euros per cap, en concepte d’activitats de la Línia 3 seran 4.831 euros, mentre de la 4 destinaran 4.286 euros.

Per altra banda, l’associació que més diners destinarà al capítol més destacat en les 46 entitats, el de festes i cultura, és Sant Salvador, amb 3.848 euros del total de 5.548 que rebrà de l’Ajuntament en matèria de subvenció. La segueixen La Móra–Tamarit, amb 3.560 (5.606); Sant Pere i Sant Pau, 3.560 (6.619); La Floresta, 3.429 (5.429); Campclar, 3.115 (4.015) i Bonavista, amb 3.115 euros (5.809). Monestir de Poblet i Miracle no destinaran cap euro, mentre que la de Camí del Llorito–Terres Cavades dedicarà 650 euros a festes i cultura, i Casc Antic i Voltants un total de 800 euros –tota la subvenció–.

tracking