Diari Més

Municipal

El ple votarà divendres la gestió directa de cinc llars municipals

El conseller d’Educació, Francesc Roca, ha afirmat que amb la nova administració «es vol millorar la qualitat del servei»

Imatge del conseller d'educació, Francesc Roca.

El ple votarà divendres la gestió directa de cinc llars municipalsMauri Fernández | Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El plenari de l’Ajuntament de Tarragona votarà, el proper divendres 16 de juny, la gestió directa d’un total de cinc llars d’infants municipals. Aquests centres han estat gestionats gràcies a una concessió administrativa, per l’empresa CLECE des del 2013, qui ha renunciat prorrogar el contracte de gestió que finalitza el proper mes d’agost. Les llars d’infants que gestiona l’empresa són Cèsar August, Sant Salvador, Sant Pere i Sant Pau, El Miracle i El Serrallo.

El Plenari de l'Ajuntament de Tarragona va aprovar el passat 26 de gener realitzar un estudi de viabilitat sobre la gestió directa de les llars d'infants. En aquest estudi es conclou que la gestió directa de les llars d'infants permetrà impulsar un projecte educatiu marc a tots els centres, inexistent fins ara, basant en objectius educatius per als infants i les famílies i amb criteris generals per a totes les llars. La gestió directa també permetrà treballar millor els compromisos assumits amb la recepció, la passada tardor, del segell distintiu de Ciutat Amiga de la Infància per part de la UNICEF. Segons el conseller d’educació, Francesc Roca, amb la nova administració «es vol millorar la qualitat del servei en 4 àmbits: l’àmbit tècnico-pedagògic, el d’organització, el de la qualitat de la gestió del servei i l’àrea econòmica».

Pel que fa a la vessant econòmica, els informes tècnics conclouen que la gestió directa d'aquestes cinc llars preveu un estalvi anual de 43.908 €. El cost econòmic per a l'Ajuntament aquest curs 2016-2017 ha estat de 593.411 €, mentre que per al curs vinent es calcula en 549.503 €. Les 33 places orgàniques -que actualment són 38 funcionals- de mestres i educadores, amb contracte en vigor a les cinc llars d'infants, continuaran desenvolupant la mateixa feina el curs vinent subrogades per l'Ajuntament. Els cinc centres sumen un total de 347 places repartides en 21 grups de 0 a 36 mesos.

En total l’Ajuntament de Tarragona és titular de nou llars d’infants a la ciutat. Dues d'elles, el Ninot i la Taronja han estat sempre de gestió municipal. Les cinc ja esmentades també passaran a partir del curs vinent a ser gestionades de manera directa. Les altres dues (L'Arrabassada i Bonavista) estan gestionades fins ara pel Consorci de la Fundació Hospital de Sant Pau i Santa Tecla però es preveu que, al curs 2018-2019, un cop acabada la concessió actual, també siguin gestionades directament per l’Ajuntament.

tracking