Diari Més

Taxis il·legals, un problema «poc recurrent» per l'Ajuntament

La Guàrdia Urbana només ha rebut dues queixes en el darrer any, però el sector està «preocupat»

La problemàtica se centra a l'estació d'autobusos, però també s'han donat casos a l'estació de tren.

Taxis il·legals: un problema recurrent pel sector però no per l'AjuntamentCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els taxistes il·legals que operen a l’estació d’autobusos de Tarragona són un problema «important» pel col·lectiu de treballadors del sector, però «poc recurrent» per l’Ajuntament de Tarragona. Segons s’informava des del consistori, «des de l’any 2016, la Guàrdia Urbana només té constància de dues queixes en relació a taxistes il·legals». En aquest sentit, el president del Sindicat de Taxis de Catalunya a la ciutat, Ramón Miró, explicava que «el que passa habitualment és que, quan nosaltres truquem, van tan de pressa que, quan arriba la policia, ja no hi són». De fet, la Guàrdia Urbana no va poder interceptar aquests dos vehicles perquè no els va localitzar a temps.

La solució passaria, segons Miró, per una vigilància més gran a l’estació. «Només caldria que vinguessin i donessin quatre tombs, d’aquesta manera veurien qui són», expressava Miró, que afegia que «s’estan pràcticament tot el dia allà asseguts esperant a fer algun servei». D’altra banda, i pel que fa a les queixes rebudes per la Guàrdia Urbana, Miró subratllava el següent: «Que diguin que només hi ha dues queixes, no treu que sigui un problema real».

Ramón Miró declarava que «el nostre problema veiem que no els preocupa en excés», tot i que admetia que «potser la culpa és nostra, per no anar a les reunions més sovint». Tot i això, expressava que «entenc que per ells sigui problema secundari o terciari, però és una activitat il·legal que s’està cometent».

Des de la regidoria de Domini Públic asseguraven que estan en «constant diàleg» amb el sector del taxi i que «no es té constància que aquest sigui un problema molt recurrent ni que aquests últims dies s’hagi produït un repunt de les presumptes irregularitats». En aquest sentit, assenyalaven que «en alguns casos les irregularitats podrien provenir de vehicles d’altres municipis que actuarien de manera il·legal a la ciutat». «Tractant-se d’un transport interurbà, en aquest cas hauria d’intervenir el Servei de Transport de la Generalitat, òrgan que té competències directes en aquest àmbit», expressaven des del consistori.

Amb tot, Miró expressava que «és un problema que ens afecta directament» i que «el seu modus operandi és estar cada dia a l’estació». Per últim, el president del sindicat concloïa que «hi ha dies que segurament carreguen més i d’altres menys, però el problema hi és, per això demanarem una reunió amb la Guàrdia Urbana».

tracking