Diari Més

«Només tornarem a la plaça Corsini si ens garanteixen un mercadet del segle XXI»

El president de l’Associació de Marxants de la Província de Tarragona, Josep Joaquim Gómez, afegeix que «mai hem assegurat l’horari de matí i tarda»

Imatge d'arxiu d'un dels primers dies dels marxants a la Rambla, l'any 2007.

«Només tornarem a la plaça Corsini si ens garanteixen un mercadet del segle XXI»Cristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El retorn dels marxants a la plaça Corsini no està assegurat. Així ho expressava el president de l’Associació de Marxants de la Província de Tarragona, Josep Joaquim Gómez. Segons manifestava, «nosaltres només tornarem a la plaça Corsini si ens garanteixen unes condicions». En aquest sentit, deia, «cada vegada veiem més inconvenients en l’espai de Corsini, i nosaltres no volem un mercadet del segle XX, volem i necessitem un mercadet del segle XXI».

Les declaracions del president dels marxants es contraposen a les realitzades per la presidenta d’Espimsa, Elvira Ferrando, que ja va confirmar fa alguns dies el retorn dels paradistes a la plaça. Segons Gómez, «nosaltres volem tornar, això és cert, però sempre i quan no empitjorin les nostres condicions». Les pors més grans dels marxants són l’espai de les parades –creuen que es reduirà considerablement– i les dificultats per aparcar les furgonetes i els camions –actualment, a la Rambla, les tenen just a darrera de les parades–.

Gómez explicava que «les furgonetes són un magatzem per molts dels nostres companys». En aquest sentit, afegia que «si a Corsini no les podem aparcar a darrera, hauríem de venir a les quatre de la matinada per buscar un aparcament, descarregar i començar a muntar la parada». A més, i sobre l’espai que podrà ocupar cada marxant, Gómez subratllava que «encara no sabem res de res, l’Ajuntament ens té desinformats». «No tinc encara damunt de la taula un projecte definitiu on ens assegurin tots els metres que teníem abans», sentenciava.

D’altra banda, i sobre el futur horari dels marxants en el nou emplaçament, Gómez subratllava que «nosaltres mai hem assegurat voler treballar matí i tarda». La presidenta d’Espimsa, Elvira Ferrando, va confirmar dimarts a aquest mitjà que els marxants ho havien demanat perquè aquest horari ja el tenien abans de desplaçar-se a la Rambla. Ferrando deixava clar, però, que aquest possibilitat seria voluntària. Tot i això, Gómez expressava que «si volem treballar matí i tarda, ho decidirem en assemblea». El president dels marxants explicava que «molts dels nostres companys estan patint perquè treballen moltes hores, i aquest horari significaria treballar-ne encara més».

Per altra part, Gómez volia enviar un missatge de «tranquil·litat» al sector de la restauració de la plaça Corsini, perquè tal com publicava ahir aquest rotatiu, existeix una diversitat d’opinions en referència a l’arribada dels marxants. «Nosaltres no volem perjudicar a ningú. Les terrasses donen vida a la plaça, i si treballem durant el dimarts i el dijous a la tarda, es veurien molt afectats els bars i les cafeteries», manifestava.

De cara al futur més immediat, Gómez informava que «encara no tenim data per la propera reunió amb la presidenta d’Espimsa i els tècnics». Amb tot, el president dels marxants acabava dient que «dins el col·lectiu, cada vegada es veu com un problema més gran tornar a Corsini».

tracking