Diari Més

El SEM estudiarà posar una línia directa per al servei d'ambulàncies

La Coordinadora d’Entitats de Tarragona es mostra satisfeta per l’imminent inici de l’activitat a l’UCI de Pediatria de l’Hospital Joan XXIII

Imatge de la reunió de representants de Salut amb membres de la Coordinadora d'Entitats.

El SEM estudiarà posar una línia directa per al servei d'ambulànciesCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cúpula de la sanitat al Camp de Tarragona va reunir-se ahir a la tarda amb representants de la Coordinadora d’Entitats (CET), organització que presideix Ángel Juárez, per abordar diversos aspectes de l’àmbit sanitari que, des de fa temps, preocupen aquest conglomerat que aglutina prop de noranta associacions. En el curs de la trobada es va anunciar que el pròxim mes de juliol començarà a funcionar l’UCI de Pediatria de l’Hospital Joan XXIII i, també, es va arrencar el compromís d’estudiar la possibilitat de crear una línia telefònica que connecti, de forma directa, amb el servei d’ambulància, el SEM. Hi van participar en la trobada Roger Pla, director provincial de l’ICS; Alfonso López, director territorial del SEM (Serveis d’Emergències Mèdiques) i altres responsables de caps de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona (RSCT).

El servei d’ambulància va ser posat damunt la taula per la CET, entre altres motius, perquè el seu president, Ángel Juárez, va ser testimoni en primera persona d’una situació d’emergència, quan el passat 3 d’abril va patir un atac de cor. Juárez va dir en aquella ocasió que «si hagués estat un atac agut, m’hauria quedat en el lloc», i va subratllar que «en preguntar perquè no havia vingut l’UCI, em van dir que estava ocupada». Ahir, va afirmar que Alonso López «ha reconegut que, almenys en el meu cas, van fallar els protocols i es va cometre un error».

El director territorial del SEM «ens ha dit als representants de les entitats que hi ha un expedient obert per determinar perquè va fallar la comunicació interna i que està en estudi la possibilitat de posar a disposició de la gent una línia directa amb el SEM», va comentar el president de la CET.

Per altra banda, segons va informar Juárez, Roger Pla, director provincial de l’ICS, va comunicar als representants de la CET que el pròxim juliol començarà l’activitat a l’UCI de Pediatria de l’Hospital Joan XXIII. «El pressupost ha estat d’1.684.000 milions d’euros», va remarcar Juárez. En la conversa també es va fer referència a «un pla de xoc per reduir les llistes d’espera quirúrgiques, ja en marxa, per un import de 4.600.000 euros». Juárez es va mostrar satisfet pel resultat de la reunió i va dir que «ara esperem que el que se’ns ha comentat sigui portat a la realitat».

Ampliacions al CAP la Granja

Una de les reivindicacions de la CET, com és treure el servei de Pediatria del CAP la Granja dels barracons que ocupen, també serà resolta. Els representants de Salut «ens han assegurat que l’any vinent s’ampliarà l’edifici per donar cabuda al servei de Pediatria, que deixarà d’estar en els barracons on està des de fa anys», va dir Juárez.

El president de la CET va anunciar que Salut, altres administracions i entitats «treballarem en un projecte de l’Àrea de Planificació i Gestió, per fer un estudi social de la salut». Juárez va explicar que «la salut també es perd i està influenciada per les característiques dels habitatges on viu la gent i el lloc on es troben, sobretot quan parlem de zones especialment castigades per la crisi i on pobresa la pobresa és present», va concloure el president de la Coordinadora d’Entitats.

tracking