Diari Més

L'arribada i l'horari dels marxants a Corsini genera diversitat d'opinions

Les tendes estarien satisfetes amb l’horari de matí i tarda, però els bars i les cafeteries creuen que faria perillar les terrases

Imatge zenital de la plaça Corsini el dia d'ahir, amb l'envelat ja retirat i sense les màquines treballant a l'interior.

L'arribada i l'horari dels marxants a Corsini genera diversitat d'opinionsCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’arribada i l’horari dels marxants a la plaça Corsini genera diversitat d’opinions entre els comerços de la zona. La presidenta d’Espimsa, Elvira Ferrando, assegurava ahir a aquest mitjà que els marxants del mercadet podrien obrir durant el matí, però també durant la tarda, quan tornessin a la plaça Corsini. La petició l’haurien realitzat els mateixos marxants, atès que anys enrere, quan el mercadet encara no s’havia desplaçat a la Rambla, tenien la possibilitat de vendre després de dinar.

Mentre alguns propietaris de tendes i bars dels voltants de Corsini pensen que això portarà gent i serà positiu per dinamitzar l’espai, d’altres opinen que amb l’horari de matí n’hi hauria prou i que, en el cas que es quedessin a la tarda, els afectaria moltíssim per la desaparició de les terrasses a la plaça –ocupada, previsiblement, per les parades dels marxants–. La Cristina Estrems i l’Assunció Claramunt, de la botiga El negrito i la negrita, expressaven que «d’entrada, tot té avantatges i inconvenients». «És cert que amb l’horari de matí i tarda vindria més gent, però això no ens assegura augmentar les vendes», deien. D’altra banda, Claramunt subratllava que «el més important és que deixin espai perquè els nens puguin gaudir de la plaça quan surtin de l’escola». Per aquest motiu, confessava que «amb l’horari de matí, per mi n’hi hauria prou». Des de la sabateria Casas, del carrer Canyelles, les opinions canviaven. L’encarregada de l’establiment, la Maite Anglés, assegurava que «és molt bo que obrin matí i tarda, perquè això portarà més gent». Sobre les afectacions del mercadet a nivell de vendes, Anglés deixava clar que «menys no en vendrem, així que seran benvinguts». La mateixa afegia, a més, que «des que s’ha retirat l’envelat, ja es nota una major afluència de gent». I de dos comerços amb experiència, a un de relativament nou. La botiga T’agrada? va instal·lar-se al carrer Lleida quan l’envelat encara regnava a Corsini. «Només puc guiar-me pel que em diu la gent, perquè jo no hi era fa deu anys», confessava la propietària de la tenda, la Sílvia Forcadell. Tot i que admetia que amb l’horari de matí i tarda «vindrà més gent», expressava que «tampoc m’agradaria un gran moviment al carrer». Amb tot, però, admetia que «com més gent, més vendes».

La propietària de la cafeteria Croissant d’Or, Yolanda Rovira, manifestava que «sempre que hi hagi gent, és positiu per nosaltres». La mateixa admetia, però, que «els problemes arribaran a l’hora d’organitzar la terrassa, perquè encara no sabem què haurem de fer».

En la mateixa posició s’hi troben l’Israel i la Mari, propietaris de la Tarraco Taverna, ubicada al carrer Lleida. Segons deien, «ningú no s’ha posat en contacte amb nosaltres per explicar-nos, encara que sigui per sobre, com quedaran els voltants de la plaça i quina serà la distribució del mercadet». L’arribada dels marxants la veuen com a «molt positiva», perquè «portarà gent a la zona, i això sempre és bo». La condició seria, però, que «no ens afecti a la terrassa, perquè aleshores tots els bars i les cafeteries de la zona es veuran molt perjudicats els dimarts i els dijous, ja que no podran obrir ni durant el matí ni a la tarda». D’altra banda, sobre la conversió parcial en zona de vianants dels carrers Soler i Cervantes, ambdós expressaven que «hauria de ser total, perquè això facilitaria l’obertura de negocis», un fet que ja ha succeït al carrer Lleida.

Les obres per urbanitzar la plaça Corsini es van adjudicar, des del Ministeri de Foment, el passat 25 de maig per un valor de 399.227,73 euros. L’execució de les obres té un pla de setze mesos, però l’Ajuntament ha insistit a dir que serà menys. De tota manera, els detalls de l’arribada dels marxants segueixen sent una incògnita. Caldrà esperar per saber com i on es col·locaran.

tracking