Diari Més

Actes

El mercat de treball i les pensions, a debat al Campus Catalunya

Serà en el marc del cicle ‘Els empresaris volem saber’, i anirà a càrrec de Josep Ginesta

La URV, la quarta universitat espanyola millor valorada pel U-Ranking

La URV, la quarta universitat espanyola millor valorada pel U-RankingAnna Ferran

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El mercat de treball i les pensions serà la temàtica que tractarà el treballòleg i secretari general de treball, afers socials i famílies de la Generalitat de Catalunya, Josep Ginesta, al cicle de conferències titulat Els empresaris volem saber, que se celebrarà demà a la tarda a l’Aula Magna del Campus Catalunya.

Ginesta abordarà aquesta problemàtica a partir dels següents eixos: les polítiques actives d’ocupació que realitza l’Estat Espanyol, la concertació social actual i la possibilitat de vertebrar un mercat de treball més eficient orientat a la competitivitat, el mercat de treball com a pal de paller del sistema de protecció social, la nova legalitat que hi hauria en una Catalunya independent i la defensa de l’eficiència i la solidesa d’un sistema de pensions propi. En aquest sentit, les lleis de transitorietat, les lleis de garantia de drets i deures de la ciutadania i empreses, el poc marge competencial de Catalunya dins d’Espanya, l’autoritat tributària i de seguretat social o els salaris i les cotitzacions seran alguns àmbits que es tractaran durant la conferència.

Tot i això, el secretari general de treball, afers socials i famílies no serà l’únic en parlar. Aquest cicle de conferències proposa un diàleg entre representants d’organitzacions empresarials i experts professionals de diferents àmbits, per analitzar els reptes i les oportunitats de futur de l’economia i empresa catalanes.

L’acte comptarà amb les intervencions de presidents o alts càrrecs de 4 organitzacions empresarials de les comarques tarragonines: el president de la Cambra de Tarragona, Andreu Suriol; el president de PIMECTarragona, Quim Sendra; el vicepresident de CEPTA, Josep Lluís Aymat; i la directora general d’AEQT, Teresa Pallarès. Juntament amb aquests representants del teixit econòmic tarragoní, també hi intervindrà l’empresària vitivinícola Sara Pérez.

La conferència s’iniciarà amb una salutació del president del Fòrum Empresarial Creiem en Catalunya, David Poudevida, i finalitzarà amb la intervenció del vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras.

Moderats per la periodista i directora de comunicació Esther Sardans, els representants del món empresarial tarragoní formularan preguntes vinculades al futur de quatre grans temes: model de relacions laborals; el mercat de treball i les pensions; les infraestructures logístiques; i el model econòmic.

Aquestes qüestions tindran resposta per part de quatre experts en les respectives matèries: el professor de teoria econòmica de la UB, Miquel Puig; el treballòleg i secretari general de treball, afers socials i famílies de la Generalitat de Catalunya, Josep Ginesta; l’enginyer i president de la fundació ICIL, Ignasi Sayol; i l’economista Jordi Angusto. Amb tot, la jornada servirà per resoldre els dubtes dels empresaris tarragonins pel que fa a l’economia i l’empresa catalana en el cas d’una independència respecte a l’Estat Espanyol.

tracking