Diari Més

Laboral

Comuniquen els acomiadaments als 120 treballadors de Bic Graphic a Tarragona

Molts empleats amb anys a l'empresa no s'esperaven estar entre el llistat d'acomiadats

Imatge d'arxiu d'una de les protestes que han realitzat els treballadors de Bic Graphic.

Vora una setantena de treballadors de Bic Graphic s'han inscrit voluntàriament a l'EROCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Bic Graphic a Tarragona ha comunicat individualment als 120 afectats per l'ERO que seran acomiadats. Segons ha informat el comitè d'empresa, els anuncis s'han anat comunicant, de forma personal, entre aquest dilluns i dimarts, enmig d'un clima de tensió, tristor i també sorpresa perquè molts empleats, amb anys a l'empresa, no s'esperaven estar entre el llistat d'acomiadats i se'ls faci plegar de forma forçosa. «Aquest moment està sent molt dur», ha reconegut la presidenta del comitè, Rebeca Morillo. Aquest dimarts s'acabarà de notificar a tots els afectats. El número de treballadors afectats per l'acomiadament col·lectiu es va reduir de 136 a un total de 120, després de les negociacions del comitè amb la direcció.

Alguns hauran de deixar immediatament el seu lloc de treball i d'altres hi romandran un temps més, fins al mes de novembre com a màxim, tal com van acordar comitè i direcció. El comitè no vol concretar, però, quants van prestar-se voluntaris a formar part del grup d'afectats per l'ERO. Dels 120 afectats, en quedaven exempts les dones embarassades, els majors de 55 anys o els matrimonis que hi treballen els dos -només podria veure's afectat un sol membre. Segons l'acord, les indemnitzacions seran de 45 dies per any treballat, amb un màxim de 42 mensualitats fins al febrer del 2012 i partir d'aquella data, 33 dies per any treballat, amb un topall de 24 mensualitats.

Les liquidacions que afecten aproximadament un terç de la plantilla de Bic Graphic a Tarragona són la fase final d'un conflicte que esclatava fa més d'un any, a conseqüència del canvi de negoci de la companyia, i que ha comportat un llarg procés de manifestacions, protestes i vagues. També ha suposat el tancament del magatzem logístic de la Granada, a l'Alt Penedès, on hi treballaven una trentena de persones. Més enllà de la situació delicada que es viu aquesta setmana a la fàbrica de Tarragona, hi continuen planant dubtes. «Hi ha molta incertesa, tant pels que ens quedem com pels que se'n van al carrer», ha constatat la representant del comitè.

tracking