Diari Més

Política

Alejandro Fernández és reelegit per aclamació president del PP tarragoní

El líder dels populars a les comarques de Tarragona va sumar 235 vots a favor dels 257 compromissaris del dotzè congrés

Alejandro Fernández, durant la seva intervenció davant la militància del Partit Popular.

Alejandro Fernández és reelegit per aclamació president del PP tarragoníCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alejandro Fernández va ser reelegit president del Partit Popular de la província, en el dotzè congrés d’aquesta formació celebrat ahir a Tarragona. Fernández va rebre 235 vots a favor dels 257 compromissaris, 3 nuls i 19 vots en blanc. El congrés va comptar amb la presència de la ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat, i del president del PP de Catalunya, Xavier García Albiol.

L’objectiu que s’ha marcat Fernández, qui també és portaveu del PP al Parlament de Catalunya, és «tornar a fer del nostre partit un projecte guanyador». El president provincial va dir, davant els militants tarragonins que omplien la sala d’actes de l’Antiga Audiència, que «la crisi i la corrupció ens ha perjudicat d’alguna manera, i ara estem en fase de recuperació i els símptomes són molt positius». Fernández va recordar que, entre els anys 2008 i 2013, el PP de les comarques de Tarragona «va ser capaç de ser-hi present en els principals ajuntaments, en sis dels deu consells comarcals i, en les eleccions generals del 2011, vam empatar en escons amb CiU i el PSC». «Actualment –va subratllar– formem part del govern municipal a la ciutat de Tarragona», junt amb el PSC i Unió Democràtica de Catalunya.

En el discurs de cloenda, Fernández va agrair la presència en el congrés de representants de diverses entitats, entre les quals va destacar la del primer secretari de l’agrupació socialista de Tarragona del PSC, Santi Castellà. En aquest punt, Fernández va dir que «entre tots vam construir la transició espanyola o l’entrada en la Unió Europea» i va criticar les formacions que treballen per l’independentisme i la celebració d’un referèndum.

Per la seva banda, Xavier Garcia Albiol va demanar al president del Govern de la Generalitat, Carles Puigdemont, que no cometi el «greu error» de posar data i pregunta al referèndum perquè «no deixarà marge al consens i tancarà la clau per trobar una solució a la situació política a Catalunya». García Albiol va dir també que Puigdemont «ha de deixar d’actuar com un aficionat radical de futbol». El dirigent del PP va reforçar la idea que Puigdemont ha de comportar-se «com el president de tots els catalans».

tracking