Diari Més

Sancions

Tarragona serà més estricte amb la sanció de 200€ per estacionar a les parades de busos

La Guàrdia Urbana fins ara multava els vehicles que veia aparcant-s'hi, però a partir de dilluns vinent realitzarà un control més intens

Les parades es modifiquen perquè els cecs detectin la mida dels cartells amb el seu pal.

L'EMT vol millorar la seva rapidesa permetent l'accés al bus per la porta centralJoan Antoni Torreblanca

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Urbana de Tarragona intensificarà els controls, a partir de dilluns vinent, 5 de juny, dels vehicles que s'estacionin a les zones reservades per al transport públic urbà, per multar-los amb 200 euros. Segons indica el consistori, les sancions de 200 euros que marca l'ordenança municipal per a aquest fet, fins ara es posaven si el cos policial veia el conductor aparcant a les parades de busos. A partir de la setmana vinent, els agents seran més estrictes i posaran la sanció a tots els vehicles que hi vegin estacionats. Des del gener fins al maig del 2017, la Guàrdia Urbana ha interposat 169 multes per aquesta infracció a la ciutat.

L'objectiu de la campanya, que s'allargarà fins el 30 de juny -tot i que les jornades més intenses seran fins l'11 de juny-,és dissuadir a molts conductors del mal hàbit d’aparcar o estacionar en les parades d’autobús amb els seus vehicles privats, impedint l'accessibilitat dels usuaris als vehicles del transport públic municipal.

La regidora de Seguretat Ciutadana, Begoña Floria, ha recalcat que amb l’excusa de «només és un minut» o «aquí no molesta», es generen problemes greus de trànsit i d'accessibilitat als autobusos que afecten especialment a col·lectius vulnerables, com la gent gran amb dificultats de moviment, les persones amb cadira de rodes o a les cadiretes de nadons, ja que el vehicle no es pot apropar fins a la vorera. Floria indica que aquestes conductes «incíviques» fan alentir el recorregut habitual dels autobusos i «alteren la convivència en l’espai urbà».

tracking