Diari Més

Castells

La plaça del Teatre Tarragona també serà 'plaça castellera'

La Jove hi realitzarà un assaig per practicar amb més «comoditat i seguretat els grans castells»

La colla necessita un espai ampli per poder assajar castells de 9 i de 10.

La plaça del Teatre Tarragona també serà 'plaça castellera'Colla Jove Xiquets de Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Colla Jove Xiquets de Tarragona convertirà la plaça del Teatre Tarragona, entre els carrers Girona i Santa Clara, en plaça castellera. I és que els de la camisa lila volen dur a terme, en aquesta plaça de la ciutat, un assaig per tal de poder practicar «amb major comoditat i seguretat els grans castells». Aquest assaig tindrà lloc el 16 de juny.

La colla, que ha estudiat diverses ubicacions i possibilitats on dur a terme aquest assaig, ha escollit la plaça del Teatre Tarragona perquè «és un espai diàfan que compleix les expectatives d’amplada i alçada i, per tant, de seguretat». També asseguren que «és un espai que facilita el desplaçament de castellers i canalla, ja que es troba molt pròxim local del Cós del Bou, i és una zona que, actualment, no té un ús ciutadà intensiu».

La decisió d'assajar a l'exterior rau en la necessitat d'adaptar l'espai d'assaig. Des de que la colla ha assolit castells de 9 i 10 pisos, la mida del local del Cós del Bou impedeix que, per exemple, «les pinyes de grans dimensions es desenvolupin amb totes les comoditats i garanties de seguretat». I és que segons recorda la Jove, les pinyes de castells com el 3d10fm poden superar «els 12 metres de diàmetre».

El divendres 16 de juny, els lilescomençaran l'assaig a les 22 hores, i després de fer algunes proves més senzilles al local, es desplaçaran a la plaça del Teatre per fer-hi els castells més grans.

tracking