Diari Més

Sanitat

Professionals d'infermeria de diversos països visiten el Joan XXIII i el CAR Salou

Es tracta de professionals que han participat al Congrés Internacional celebrat a Barcelona, els quals provenen de China, EEUU, Peru, Costa Rica, Guatemala, Singapur, Finlàndia i Holanda

Imatge de família del grup d'infermers que han visitat el Joan XXIII.

Professionals d'infermeria de diversos països visiten el Joan XXIII i el CAR SalouCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un grup de professionals d’infermeria provinents de diferents països han visitat, aquest dijous 1 de maig, l’Hospital Joan XXIII de Tarragona i el Centre d’Alta Resolució (CAR) Salou. Es tracta de sanitaris que han participat al Congrés del Consell Internacional d’Infermeres celebrat a Barcelona i que han visitat els centres tarragonins per iniciativa del Col·legi Oficial d’Infermers i Infermeres de Tarragona.

Infermers i infermeres de la Xina, Estats Units, Perú, Costa Rica, Guatemala, Singapur, Finlàndia i Holanda han pogut conèixer, de primera mà, el sistema sanitari públic català visitant aquests dos centres sanitaris. Els visitants s’han separat en dos grups per conèixer, uns l’Atenció Hospitalària, i els altres, l’Atenció Primària de Salut.

A l’Hospital Joan XXIII, l’equip directiu del centre sanitari ha rebut als convidats a primera hora del matí. Després d’una breu reunió, s’ha realitzat una visita a diferents espais i serveis de l’hospital. Primer han visitat la Unitat de Cures Intensives per mostrar i explicar el projecte de mobilització precoç. Tot seguit han visitat el Servei d’Urgències per aprendre el model de classificació del programa de triatge. Més tard, han vist la planta d’hospitalització del Servei de Medicina Interna per veure l’estació de treball d’infermeria i conèixer la metodologia per a la prestació i administració de cures. Finalment, han anat a l’Hospital de Dia per aprendre la inserció de vies (PIC) per a tractaments de llarga durada.

Al CAR Salou, l’equip directiu del centre i l’equip de la direcció de l’Atenció Primària del Camp de Tarragona han rebut al grup de professionals d’infermeria internacionals, grup en el que hi havia una infermera nord americana que va treballar amb el president dels Estats Units, Barack Obama. Després han fet una reunió per explicar les característiques del centre i de la població, i les diferents àrees de treball, remarcant els tres processos clau del CAR Salou: l’atenció aguda, l’atenció a la cronicitat i l’atenció comunitària. Seguidament, han visitat el centre parant atenció en les consultes de pediatria, d’adults, les consultes específiques per a turistes, l’àrea d’urgències i la gestió infermera de la demanda aguda, l’àrea de radiologia i ecografia, l’àrea d’atenció a la dona, l’àrea de rehabilitació i la consulta de logopèdia i les aules de formació.

Imatge de família del grup d'infermers visitant el CAR de Salou

Professionals d'infermeria de diversos països visiten el Joan XXIII i el CAR SalouCedida

Els infermers provinents de diversos països han après com funciona el sistema

Professionals d'infermeria de diversos països visiten el Joan XXIII i el CAR SalouCedida

tracking