Diari Més

Municipal

Farts de Soroll acusa a l'Ajuntament de mentir sobre la plataforma

Ho fa un tríptic informatiu que està repartint entre els veïns de la Part Alta

Imatge d'arxiu de la presentació de la plataforma Farts de Soroll.

Farts de Soroll acusa a l'Ajuntament de mentir sobre la plataformaDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Farts de Soroll acusa a l’Ajuntament de Tarragona de mentir sobre la plataforma en reiterades ocasions i davant la opinió pública. Ho fa en un tríptic informatiu que el col·lectiu que lluita contra el soroll i els inconvenients que genera la saturació de bars de la Part Alt ha editat per tal de repartir-lo entre els veïns de la zona i fer-los coneixedors de la problemàtica.

La plataforma afirma que l’Ajuntament no ha respectat «la lleialtat i al confidencialitat» que el mateix alcalde va demanar a Farts de Soroll durant les negociacions. En aquest sentit, el col·lectiu afirma que els han fet aparèixer a l’opinió pública «amb una sèrie de mentides: que som enemics de les festes de Sant Magí i Santa Tecla, de la Baixada de l’Àliga i de la Setmana Santa, i que som responsables de l’expulsió de la Part Alta de la Fira de l’Aquelarre». A més exposen que Begoña Floria, antiga regidora del Barri, va decidir trencar el diàleg amb el grup el 22 de març «perquè havíem acudit al Síndic de Greuges».

Per altra banda, la plataforma lamenta que en les quatre reunions mantingudes «només s’hagi parlat de les festes de Sant Magí i Santa Tecla». Per a Farts de Soroll, l’«incompliment de límits d’espai, soroll i horaris» de bars i terrasses, la problemàtica dels pisos turístics del barri o «la poca efectivitat de la Guàrdia Urbana davant les queixes», són els temes que haurien d’haver centrat aquestes trobades amb el Govern municipal.

Contraposició de les versions

El col·lectiu ha volgut recollir totes les afirmacions fetes per l’Ajuntament que consideren falses i contraposar-les amb la seva realitat. Per una banda afirmen que se’ls ha titllat de ser «quatre gats», mentre ells afirma que hi ha «1.200 persones que han donat suport al manifest». Per altra banda exposa que l’Ajuntament ha afirmat que només hi ha 2 pisos turístics, mentre que ells exposen que n’hi ha 129 reconeguts per l’Ajuntament.

Pel que fa al fet que s’hagi responsabilitzat a Farts de Soroll del trasllat de la Fira Aquelarre, el col·lectiu defensa que ha estat iniciativa del consistori. A més afirmen que ells no volen un barri avorrit, sinó que volen un barri per tothom «fins i tot pels negocis turístics, però amb mesura». Pel que fa l’afirmació que el col·lectiu està en contra dels actes festius tradicionals, la plataforma explica que no hi estan en contra quan parteixen del poble, «no de programadors i empreses privades».

En relació al soroll, el quit de la qüestió, afirmen que realment és una problemàtica al barri. En aquest sentit exposen que no s’està fent el mapa acústic, pendent des del 2008. Per últim, en relació a l’afirmació que el turisme genera llocs de treball responen que gairebé tots «són de molt mala qualitat», mentre que per altra banda conclouen que els bars i negocis turístics «ens compliquen la vida».

tracking