Diari Més

Municipal

L'EMT aportarà a la Fiscalia la documentació de la targeta de l'exgerent

És una de les mesures acordades en el consell d'administració celebrat ahir dimarts a la nit

Imatge d'arxiu del portaveu municipal de Ciutadans a l'Ajuntament de Tarragona, Rubén Viñuales.

despesa, exgerent, Mario Cortés, C's, Empresa Municipal de Transports (EMT), Tarragona, crèdit, targeta, Rubén ViñualesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Empresa Municipal de Transports (EMT) de Tarragona aportarà voluntàriament a la Fiscalia la documentació sobre les despeses pagats amb la targeta de l'exgerent de l'organisme Mario Cortés, que ascendeixen a més de 60.000 euros.

És una de les mesures acordades en el consell d'administració celebrat ahir dimarts a la nit, segons fonts del mateix.

L'EMT també investigarà aquestes despeses, consignats entre el 2013 i el 2016, a través d'un instructor independent.

La regidora de Cs i consellera de l'EMT, Sonia Orts, va demanar els extractes de les targetes i en veure el dispar de les despeses -en el que abunden restaurants, però també multes i fins i tot el pagament de la zona blava- ho va denunciar a la fiscalia.

El portaveu de Cs, l'advocat Rubén Viñuales, considera que pot ser un cas de malversació i recorda l'obligació de denunciar possibles delictes per no cometre ni omissió del deure de fer-ho ni encobriment.

Orts va assenyalar ahir la seva estranyesa perquè la targeta d'empresa sempre estigués activa, fins i tot quan l'exgerent -actualment cap de servei- estava de vacances.

La portaveu del govern municipal (PSC-PP-UDC) i presidenta de l'EMT, Begoña Floria, defensa que les despeses són justificables i lamenta que el cas s'hagi portat a la fiscalia abans d'aclarir-ho en el si de la pròpia empresa.

Així, les despeses consignades com «pàdel» corresponen a una celebració dels xòfers d'autobusos el dia del patró dels conductors i ella mateixa va viatjar a París amb càrrec a la targeta per assistir a un congrés.

Les despeses en representació de l'exgerent disten molt dels del càrrec actual, que no té targeta, els cobra després de justificar-los i ascendeixen a uns 600 euros, assenyala Viñuales.

tracking